En enkel og velsmakende rett hvor gode, solmodne tomater får spille hovedrollen.
Behold skjermen på mens du lager mat
Ingredienser
2-3 porsjoner | spagetti eller bucatini, tilberedt etter anvisningen på pakken |
3-4 ss | olivenolje |
1 fedd | hvitløk , finhakket |
125 g | gode cherrytomater , delt i to (ca.) |
1-2 klyper | chiliflak |
2 ss | pinjekjerner , ristet i tørr panne |
basilikumblader |
SLIK GJØR DU
Fres hvitløken i olje, på lav varme uten at løken tar farge, til hvitløken blir blank og myk. Nyt den deilige hvitløksduften som brer seg i rommet. Tilsett tomatene og la de surre med i 10-15 minutter. Tilsett chiliflak og smak til med salt.
Kok pastaen etter anvisningen på pakken.
Bland sammen pastaen og tomatblandingen og server sammen med basilikumblader og ristede pinjekjerner. Som tilbehør smaker det med godt brød og gjerne et glass italiensk rødvin.
Buon appetito!
Publisert 13. 2. 2012
Så enkelt og så delikat. Perfekt til en travel dag.
Når det gjelder sitronkjeksen med valmuefrø, så har du helt rett; de er farlig gode. Det ble hele 5 turer i kakeboksen i går før jeg klarte å beherske meg 😉
Så herlig! Deilig med vegetarmat på mandager, og denne så jo utrolig god ut!
Fantastisk god! Og ikke minst billig, passer perfekt for en student som ikke vil spise bare havregrøt selv om lommeboken er tom 🙂 Blir nok å lage denne noen (MANGE) ganger fremover 🙂
Deilig! Lager ofte en lignende rett, men da har vi gjerne tomatene i en ildfast form og baker dem i ovnen på svak varme en times tid. Saus blir overflødig når tomatene smaker så digg 😀
Hvor mange porsjoner er dette?