I dag er det pasta all' arrabbiata, eller rettere sagt "sinna pasta", som står på menyen. Retten har sitt opphav i Roma og regionen Lazio, og det er nok chilien som må ta på seg skylden for dette tilnavnet. Dette er kjapp, rimelig og god mat! Her er min variant.
Ingredienser
1-2 | gulrøtter , i små terninger |
1 | rødløk , i små terninger |
1 | rød chili , finhakket |
3 fedd | hvitløk , finhakket |
1 boks | hermetiske tomater |
nøytral olivenolje | |
salt og pepper | |
400 g | pasta |
1 dl | pastavann (ca.) |
parmesan , revet | |
1 neve | frisk basilikum , grovt hakket |
SLIK GJØR DU
Skjær opp alle ingrediensene som angitt over, slik at du har alt klart før du setter i gang. Surr løk og gulrøtter i oljen, til løken er blank og myk. Tilsett chili og hvitløk, og la det surre med et par minutter, før du tilsetter hermetiske tomater. Bruk tomater av god kvalitet! La tomatsausen koke i 15-20 minutter. Spe med litt av pastavannet (se nedenfor) når sausen tykner. Smak til med salt og pepper.
Kok pastaen et par minutter mindre enn det som er angitt på emballasjen. Hell av pastavannet, men ta vare på 1-2 dl (som skal benyttes til å spe ut tomatsausen, se ovenfor). Bland tomatsaus og pasta, og la det hele putre på lav varme, til pastaen er al dente.
Server pastaen med rikelig med grovt hakket basilikum og revet parmesan, og med godt brød til – for eksempel eltefritt italiensk landbrød.
Buon appetito!
Hei:-) Dette så kjempe godt ut! Hvilken pasta har du brukt i denne oppskriften?
Pastaen heter Casarecce (Barilla) og fås på velassortere dagligvareforretninger som feks. Meny.
Hei 🙂 Smakte denne retten i Italia i sommer, kjempegod 🙂 Jeg lurer også på det som er spurt om tidligere her, hva slags pasta du har brukt?
Casarecce, se over 🙂
Fungerer også veldig bra med glutenfri ris-pasta 🙂
Er det veldig viktig å ha med pastavannet?
Jeg har så mye resepasta og tenkte jeg skulle bruke det, men da har jeg jo ikke noe pastavann.
Du kan eventuelt erstatte pastavannet med annen væske, for eksempel vann, buljong/kraft eller hvitvin.
Flott oppskrift 🙂 Lurer på om det hadde vært godt å ha svinestrimler eller kjøttdeig til denne retten?
Takk for en nydelig oppskrift! Det var kjempegodt. Tilsatte i tillegg en pakke stekt bacon, nam!!
Hei. Hvilke hermetiske tomater brukte du? Ser helt nydelig ut 🙂
Hei,
dette er ikke en ekte italiensk pasta all’arrabbiata. Du kan kalle det Trines’ pasta.
I Italia bruker vi ikke: løk, gulrot, basilikum og parmesan.
Vi bruker alltid bare ekstra virgin olivenolje.
I Roma, hvor oppskrift kommer fra, bruker man bare pecorino romano.
den mest pastaformen som man bruker er penne.
Takk
Daniela
Makan på frekkhet. Du kan ordlegge deg på en mer vennlig måte og fremdeles få sagt hva du har på hjertet. Oppskriften din smakte fantastisk som alltid trine 🙂