Kombinasjonen epler, pepper og vaniljeis er magisk! Prøv den du også!
Ingredienser
EPLER & SAUS
6 | epler , skrelt |
50 g | smør , smeltet |
75 g | sukker |
2-3 dl | eplejuice |
1 | vaniljestang , frøene |
1 ts | hel pepper , knust |
1 ts | rosèpepper , knust |
TILBEHØR
vaniljeis eller stivpisket kremfløte |
SLIK GJØR DU
Sett stekeovnen på 200 grader (over- og undervarme) og sett inn en ildfast form (på midterste rille) som akkurat rommer eplene.
Skrell eplene, men behold kjernehus og stilk. Pensle eplene med smeltet smør og rull dem deretter i sukkeret. Sett eplene i den ildfaste formen og la eplene steke på midterste rille i ca. 10 minutter.
Knus pepperkornene (grovt) i en morter eller lignende. Del vaniljestangen på langs og skrap ut vaniljefrøene. Hell eplejuice i formen, slik at den står omtrent halvveis opp til eplet, og tilsett deretter vaniljestangen og vaniljefrøene. Strø over de knuste pepperkornene og la eplene steke videre til de er møre, etter ca. 20 minutter. Øs litt av eplelaken over eplene et par ganger innimellom. Steketiden vil variere etter hva slags type epler du benytter, samt størrelsen på eplene.
Peppereplene serveres lune med vaniljeis eller stivpisket kremfløte, og med eplelaken som tilbehør.
VELBEKOMME!
Kjempegodt og kjempeenkelt! Hadde ikke vaniljestang, så brukte vaniljesukker. Funka helt fint. Bytta også ut halvparten av sukkeret med sukrin 🙂