Kombinasjonen epler, pepper og vaniljeis er magisk! Prøv den du også!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

EPLER & SAUS

6 epler , skrelt
50 g smør , smeltet
75 g sukker
2-3 dl eplejuice
1 vaniljestang , frøene
1 ts hel pepper , knust
1 ts rosèpepper , knust

TILBEHØR

vaniljeis eller stivpisket kremfløte

SLIK GJØR DU

Sett stekeovnen på 200 grader (over- og undervarme) og sett inn en ildfast form (på midterste rille) som akkurat rommer eplene.

Skrell eplene, men behold kjernehus og stilk. Pensle eplene med smeltet smør og rull dem deretter i sukkeret. Sett eplene i den ildfaste formen og la eplene steke på midterste rille i ca. 10 minutter.

Knus pepperkornene (grovt) i en morter eller lignende. Del vaniljestangen på langs og skrap ut vaniljefrøene. Hell eplejuice i formen, slik at den står omtrent halvveis opp til eplet, og tilsett deretter vaniljestangen og vaniljefrøene. Strø over de knuste pepperkornene og la eplene steke videre til de er møre, etter ca. 20 minutter. Øs litt av eplelaken over eplene et par ganger innimellom. Steketiden vil variere etter hva slags type epler du benytter, samt størrelsen på eplene.

Peppereplene serveres lune med vaniljeis eller stivpisket kremfløte, og med eplelaken som tilbehør.

VELBEKOMME!

Skriv ut
  1. Kjempegodt og kjempeenkelt! Hadde ikke vaniljestang, så brukte vaniljesukker. Funka helt fint. Bytta også ut halvparten av sukkeret med sukrin 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste