Lag deilige matmuffins og fyll dem med påleggsrester, grønnsaker og ost, etter smak og behag. Disse er fylt med bacon, ost, paprika og timian, og er populære hos både store og små. Ønsker du grove muffins kan du bytte ut inntil halvparten av hvetemelet med grov sammalt hvete.
Matmuffins er ypperlig matpakkemat - muffins du får til overs kan puttes i fryseren og legges frosne i matboksen på morgenen, slik at de er opptint og ferske til lunsj!
Ingredienser
GRUNNOPPSKRIFT
50 g | smør , smeltet |
2 store | egg |
200 g | rømme (gjerne lettrømme) |
250-275 g | hvetemel |
1/2 ts | salt |
2 1/2 ts | bakepulver |
FYLL
100 g | bacon , i små biter |
100 g | ost , revet |
100 g | paprika (grillet), i små terninger |
1-2 ss | timian , finhakket |
12 | muffinsformer og/eller muffinsbrett |
SLIK GJØR DU
Sett stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme.
Stek baconet i tørr panne, til det er nesten sprøtt. La det renne av på litt tørkepapir. Skjær opp paprikaen i små terninger (jeg brukte ferdig grillet paprika på glass), riv osten og hakk opp litt timian. Smelt smøret og la det avkjøles noe.
Rør sammen egg og rømme til en jevn masse, og rør deretter inn det smeltede smøret. Rør sammen hvetemel, salt og bakepulver og rør det godt sammen med det våte. Du kan gjerne benytte kjøkkenmaskin med K-spade, men det går fint å røre det sammen for hånd også. Ha i bacon og ost, og rør godt sammen, tilsett deretter paprika og timian og rør forsiktig sammen til det er godt blandet. Ikke rør mer enn nødvendig, for da vil paprikaen gå i oppløsning.
Fordel røra i 12 muffinsformer. Plasser dem gjerne i muffinsbrett, alternativt bør du benytte doble muffinsformer for å forhindre at muffinsen eser utover. Stekes ved 200 grader i 15-18 minutter, til de er gjennomstekte og gylne oppå. Avkjøles på rist.
Serveres lune eller kalde.
VELBEKOMME!
Ønsker du å motta nyhetsbrev med oppskrifter, tips og inspirasjon 2-4 ganger pr. måned? Da må du melde deg på nyhetsbrevet via skjemaet helt nederst på siden.
Hei.
Kan jeg bruke «vanlig» paprika, dvs droppe grillmaten, eller vil det gjøre stor forskjell?
Du kan gjerne benytte «vanlig» paprika isteden for grillet. Du må da steke den litt før du tilsetter den. Lykke til!
Hello Trine
Super turmat. Hadde ikke rømme men det gikk helt fint med creme fraiche og litt melk. jeg skal prøve å lage en glutenfri utgave og håper at de blir vellykket. Har et barnebarn med cøliaki og skole niste er en utfordring. Det glutenfri kjøpebrødet er ikke altfor spennende. Skulle ønske at du tok for deg glutenfri bakst. Hvis det er noen som får det til, så er det deg.
Ja, du kan fint erstatte rømmen med creme fraiche og lignende. Når det gjelder glutenfri bakst så har jeg ingen erfaring eller kunnskap om det, da jeg slipper å ta slike hensyn i min familie/omgangskrets.
Denne oppskriften var nydelig!!! Byttet ut deler av melet med sammalt hvete og havregryn. Ble kjempegode muffins til å ha med i matpakken. Brukte også vanlig paprika som jeg grilla i ovnen og fjernet skinnet på. Tipp topp tommel opp
Har aldri prøvde før. Er den god?
Hei:) Kan jeg bytte ut rømmen med kesam?
Takk for svar:)
Ønsker fortsatt oppskrifter,veldig fornøyd