Lag deilige matmuffins og fyll dem med påleggsrester, grønnsaker og ost, etter smak og behag. Disse er fylt med bacon, ost, paprika og timian, og er populære hos både store og små. Ønsker du grove muffins kan du bytte ut inntil halvparten av hvetemelet med grov sammalt hvete.

Matmuffins er ypperlig matpakkemat - muffins du får til overs kan puttes i fryseren og legges frosne i matboksen på morgenen, slik at de er opptint og ferske til lunsj!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

GRUNNOPPSKRIFT

50 g smør , smeltet
2 store egg
200 g rømme (gjerne lettrømme)
250-275 g hvetemel
1/2 ts salt
2 1/2 ts bakepulver

FYLL

100 g bacon , i små biter
100 g ost , revet
100 g paprika (grillet), i små terninger
1-2 ss timian , finhakket
12 muffinsformer og/eller muffinsbrett

SLIK GJØR DU

Sett stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme.

Stek baconet i tørr panne, til det er nesten sprøtt. La det renne av på litt tørkepapir. Skjær opp paprikaen i små terninger (jeg brukte ferdig grillet paprika på glass), riv osten og hakk opp litt timian. Smelt smøret og la det avkjøles noe.

Rør sammen egg og rømme til en jevn masse, og rør deretter inn det smeltede smøret. Rør sammen hvetemel, salt og bakepulver og rør det godt sammen med det våte. Du kan gjerne benytte kjøkkenmaskin med K-spade, men det går fint å røre det sammen for hånd også. Ha i bacon og ost, og rør godt sammen, tilsett deretter paprika og timian og rør forsiktig sammen til det er godt blandet. Ikke rør mer enn nødvendig, for da vil paprikaen gå i oppløsning.

Fordel røra i 12 muffinsformer. Plasser dem gjerne i muffinsbrett, alternativt bør du benytte doble muffinsformer for å forhindre at muffinsen eser utover. Stekes ved 200 grader i 15-18 minutter, til de er gjennomstekte og gylne oppå. Avkjøles på rist.

Serveres lune eller kalde.

Matmuffins med bacon, paprika, ost og timian

VELBEKOMME!

Ønsker du å motta nyhetsbrev med oppskrifter, tips og inspirasjon 2-4 ganger pr. måned? Da må du melde deg på nyhetsbrevet via skjemaet helt nederst på siden. 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
    1. Du kan gjerne benytte «vanlig» paprika isteden for grillet. Du må da steke den litt før du tilsetter den. Lykke til!

  1. Hello Trine
    Super turmat. Hadde ikke rømme men det gikk helt fint med creme fraiche og litt melk. jeg skal prøve å lage en glutenfri utgave og håper at de blir vellykket. Har et barnebarn med cøliaki og skole niste er en utfordring. Det glutenfri kjøpebrødet er ikke altfor spennende. Skulle ønske at du tok for deg glutenfri bakst. Hvis det er noen som får det til, så er det deg.

    1. Ja, du kan fint erstatte rømmen med creme fraiche og lignende. Når det gjelder glutenfri bakst så har jeg ingen erfaring eller kunnskap om det, da jeg slipper å ta slike hensyn i min familie/omgangskrets.

  2. Denne oppskriften var nydelig!!! Byttet ut deler av melet med sammalt hvete og havregryn. Ble kjempegode muffins til å ha med i matpakken. Brukte også vanlig paprika som jeg grilla i ovnen og fjernet skinnet på. Tipp topp tommel opp

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste