Jeg begynner åpenbart å dra på åra, for jeg har blitt bare mer og mer glad i portvin i det siste. Vel, det er ikke så ofte at jeg tillater meg å skeie ut med det altså, men det hender, og som regel i kompaniskap med en god ost (og mannen min da). Som om ikke det er nok så smaksetter jeg også maten med portvin så ofte jeg kan, som for eksempel denne chutneyen som er ypperlig tilbehør til - ja, ost. Og sånn går no dagan.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

250-300 g tørket frukt (feks fiken, aprikos, rosiner, eple)
1 dl rødvin
1-1,5 dl portvin
0,5 dl vann
3-4 ss sukker

SLIK GJØR DU

Skjær opp frukten i biter og ha i en liten gryte sammen med rødvin, vann og mesteparten av portvinen og sukkeret. Du kan eventuelt benytte bare rødvin eller bare portvin om du ønsker det. La frukten småkoke til frukten er myk og væsken er sirupsaktig, etter ca 30 minutter. Smak eventuelt til med mere portvin og sukker underveis.

Ha chutneyen i varme, rengjorte glass, sett på lokk og sett glasset på hodet til chutneyen er helt avkjølt. Oppbevar deretter chutneyen i kjøleskapet eller i en kald kjeller. Den har ganske lang holdbarhet dersom du har hermetisert glasset skikkelig (se tips). Åpnet glass er holdbart i et par uker.

Servér chutneyen sammen med en god ost, og gjerne med nøtter som tilbehør. Og gjerne et glass portvin, om du vil.

Fruktchutneyen er også ypperlig å gi bort til andre matglade. Tips om andre spiselige gaver finner du her.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Jeg har konkludert med at det er en myte dette med portvin og alder. Selv fikk jeg virkelig smaken på portvin da jeg skulle lage rødkål til jul for et par år siden. Og siden har jeg måttet ha det i hus. Nydelig.
    Den chutneyen ser fantastisk ut. Den tenker jeg blir med meg inn i julen 🙂

  2. Hei, skal forsøke fruktchutney oppskriften,, men vil gjerne dobble den. Dobbler jeg da alt I oppskriften? Gleder meg til å smake den. Takk for hjelpen. Anja

  3. Heia Trine, må bare fortelle deg at jeg har bakt kanelsnurrer, lussekatter og krumkaker fra din blogg, og alt ble perfekt:))) Trengs ikke kokebok når vi har deg:)

    Tusen takk for super inspirasjon og knallgode oppskrifter:)

    Mvh Sissel.

  4. Dette er en perfekt gave å lage til mamma i julen 🙂 Hvilken type rødvin og portvin benyttet du? Finnes jo så uendelig mye å velge mellom! Kjempe fin blogg forresten, har fryseren full av de fantastiske rosinbollene dine 🙂

    1. Jeg husker ikke hva slags rødvin jeg benyttet, var en liten slump fra kjøleskapet. Portvinen jeg benyttet heter Grahams, fordi det var den jeg hadde tilgjengelig. Her tar man det man har, og må man kjøpe så kjøp det du liker best. Lykke til! 🙂

  5. Hei Trine, denne ser kjempegod ut og må prøves! Jeg lurte bare på ca hvor mye chutney det blir hvis man lager oppskriften slik den står over? God jul! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste