Lag en deilig kyllingsandwich med mangosalsa til lunsj, kvelds eller når du vil kose deg med noe godt.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

Kyllingsandwich

4 skiver landbrød eller annet godt brød
1 neve ruccula eller blandet salat
1-2 kyllingfilet
1 avokado , i skiver

Mangosalsa

½ mango, , i små terninger
½ rødløk , i små terninger
¼-½ rød chili , finhakket
1 ss olivenolje
½ lime , saften
salt og pepper
frisk koriander , finsnittet

SLIK GJØR DU

Krydre kyllingen med salt og pepper, og stek den raskt på alle sider i litt smør. Legg den deretter i et ildfast fat og stikk et steketermometer inn i den mest kjøttfulle delen av kyllingfileten. Stekes ved ca. 175 grader (over- og undervarme) midt i ovnen til kyllingen har en kjernetemperatur på ca. 67 grader. La kyllingen hvile i minst 10 minutter, og den vil da ha en kjernetemperatur på ca. 69 grader. Skjær kyllingen opp i jevne skiver.

Mens kyllingen steker lager du mangosalsaen. Skjær opp mango, rødløk og chili som angitt, og rør godt sammen. Tilsett olivenolje og smak til med limesaft, salt, pepper og frisk koriander.

Rist eventuelt brødet i en brødrister, grillpanne eller stekepanne, eller bruk det som det er. Fordel salat, avokado og kylling oppå brødet, og legg på en raus skje med mangosalsaen, før du plasserer en brødskive på toppen (kan sløyfes).

Serveres og nytes umiddelbart, gjerne sammen med et glass hvitvin.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Dette innlegget var ikke ment som reklame, men redaksjonell omtale av et morsomt oppdrag + deling av gode oppskrifter. Jeg har nå fjernet lenke til vinen, slik at det ikke skal være noen tvil om dette.

  2. Heia 🙂

    jeg lurer på om hvor mange personer LANDBRØD MED KYLLING, AVOKADO, RUCCULA OG MANGOSALSA er til og kan man bruke landgang brød i stede før??

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste