Det er sommer, sol og høysesong for fargerike og smakfulle sommersalater. Prøv gjerne denne med tomater, friske bær, karamelliserte valnøtter, feta og en nydelig balsamicovinaigrette. Spis den sammen med ovnsbakt kylling eller som tilbehør til sommerens grillmat.
Ingredienser
KYLLINGEN
4 | kyllingbryst |
havsalt og pepper | |
2-3 ss | nøytral matolje til steking |
1 ss | smør |
vellagret balsamicoeddik |
SOMMERSALATEN
100 g | ruccula eller annen småbladsalat |
100 g | cherrytomater , delt i to |
1/2 kurv | jordbær , delt i to |
1 neve | bringebær |
1 neve | blåbær |
50-100 g | fetaost , smuldret |
KARAMELLISERTE VALNØTTER
2 dl | valnøtter (ca.) |
2 ts | flytende honning |
2 klyper | havsalt |
BALSAMICOVINAIGRETTE
3 ss | vellagret balsamicoeddik |
6 ss | extra virgin olivenolje |
havsalt og pepper |
SLIK GJØR DU
KYLLINGEN
Sett stekeovnen på 150 grader, over- og undervarme. Finn frem stekepannen og matolje for steking. Krydre kyllingbrystene med havsalt og nykvernet sort pepper, og stek dem i middels varme på begge sider, til kyllingen er gyllen og fin på begge sider. Dersom stekepannen din tåler å stå i stekeovnen kan du steke ferdig kyllingen i den, hvis ikke legger du kyllingen i et ildfast fat. Stekes på midterste rille til kyllingen har en kjernetemperatur på 65 grader. Det tar 15-20 minutter, men vil være avhengig av størrelsen på kyllingbrystene og hvor lenge du har stekt dem på forhånd. La kyllingen hvile i ca. 10 minutter før servering (da vil også kjernetemperaturen øke noe).
KARAMELLISERTE VALNØTTER
Rist valnøttene i tørr stekepanne i ca. 5 minutter. Tilsett honning og litt havsalt og rør godt sammen. La det karamelliseres i stekepannen i ca. 2 minutter, under stadig omrøring. Fordel deretter valnøttene utover et bakepapir, med litt avstand mellom hver slik at de ikke klumper seg sammen. Strø eventuelt litt mer havsalt over.
BALSAMICOVINAIGRETTE
Rør sammen olivenolje og balsamicoeddik, til det har en kremet konsistens (eller ha det i et glass med lokk og rist det kraftig). Smak til med havsalt og nykvernet sort pepper.
SALATEN
Ha rucculasalat, tomat og bær i en vid bolle, og vend forsiktig sammen. Drypp ca. halvparten av vinaigretten over salaten, og fordel karamelliserte valnøtter og smuldret feta over.
SERVERING
Server kyllingen med sommersalat, resten av balsamicovinaigretten og godt brød som tilbehør.
Prøv gjerne også sommersalaten sammen med grillmat.
Dette ser nydelig ut. Gleder meg til å prøve. Olivenlunden 1830 er min favoritt, bestilte varer senest forrige uke 🙂
Lykke til Laila, håper den faller i smak! 🙂
Dette var friskt og godt! De karamelliserte valnøttene var virkelig gode. Det er så flott med dine varierte og inspirerende oppskrifter. Var helt tom for middagsideer, så fant jeg heldigvis denne oppskriften.
Så hyggelig å høre at det falt i smak! 🙂
Skal teste denne i dag 🙂