ANNONSE - OLIVENLUNDEN 1830

Det er sommer, sol og høysesong for fargerike og smakfulle sommersalater - med vinaigrette. Du har kanskje lagt merke til at jeg ofte benytter en god extra virgin olivenolje og vellagret balsamicoeddik i mine oppskrifter? Disse produktene kjøper jeg vanligvis hos min lokale Olivenlunden 1830, hvor jeg alltid får god veiledning og ikke minst får smake på produktene før jeg kjøper dem. Det var derfor ekstra hyggelig da de tok kontakt og spurte om jeg kunne lage en oppskrift med en olivenolje og balsamicoeddik som er spesielt utvalgt i anledning Olivenlunden 1830 sitt 20-årsjubileum.

Jubileumsproduktene er en økologisk extra virgin olivenolje fra Toscana og en sort balsamicoeddik fra Modena som har vært lagret i 20 år. Olivenoljen er presset på 100% Frantoio-oliven, en typisk toscansk sort. Olivenoljen har en elegant, frisk og krydret smak, og passer godt til for eksempel suppe, rå eller kokte grønnsaker, salat, rødt og hvitt kjøtt, pasta, bruschetta og fruktsalat.

Balsamicoeddiken er fremstilt av de beste druene som modnes langsomt på små trefat gjennom 20 år. Den er tyktflytende og aromatisk med fin balanse mellom syrlighet og sødme. Den passer godt til for eksempel rå eller kokte grønnsaker, fisk, kylling, tartar, entrecôte, suppe, lagrede oster, jordbær og dessert.

En vinaigrette med disse to produktene passer etter min mening spesielt godt i en sommersalat, med pepperaktig ruccula, søte tomater og bær, sprø karamelliserte valnøtter med et hint av havsalt fra Carmargue - og litt salt fetaost på toppen. Sammen med salaten serverer jeg kyllingbryst, som jeg gjerne også drypper litt av vinaigretten over. Ta gjerne også et par drag med pepperkverna over retten før du nyter den. Prøv gjerne økologisk rødt Phu-Quoc-pepper fra Vietnam.

Annonse

Ingredienser

KYLLINGEN

4 kyllingbryst
havsalt og pepper fra Olivenlunden 1830
2-3 ss hverdagsolje fra Olivenlunden 1830
1 ss smør
vellagret balsamicoeddik fra Olivenlunden 1830

SOMMERSALATEN

100 g ruccula eller annen småbladsalat
100 g cherrytomater , delt i to
1/2 kurv jordbær , delt i to
1 neve bringebær
1 neve blåbær
50-100 g fetaost , smuldret

KARAMELLISERTE VALNØTTER

2 dl valnøtter (ca.)
2 ts flytende honning
2 klyper havsalt fra Olivenlunden 1830

BALSAMICOVINAIGRETTE

3 ss vellagret balsamicoeddik fra Olivenlunden 1830
6 ss extra virgin olivenolje fra Olivenlunden 1830
havsalt og pepper fra Olivenlunden 1830

SLIK GJØR DU

Kylling og sommersalat med balsamicovinaigrette

KYLLINGEN

Sett stekeovnen på 150 grader, over- og undervarme. Finn frem stekepannen og matolje for steking, for eksempel hverdagsolje fra Olivenlunden 1830 som er en spesielt utvalgt extra virgin olivenolje til steking og baking (den er rimeligere enn andre olivenoljer og har en mild og fruktig smak). Krydre kyllingbrystene med havsalt og nykvernet sort pepper, og stek dem i middels varme på begge sider, til kyllingen er gyllen og fin på begge sider. Dersom stekepannen din tåler å stå i stekeovnen kan du steke ferdig kyllingen i den, hvis ikke legger du kyllingen i et ildfast fat. Stekes på midterste rille til kyllingen har en kjernetemperatur på 65 grader. Det tar 15-20 minutter, men vil være avhengig av størrelsen på kyllingbrystene og hvor lenge du har stekt dem på forhånd. La kyllingen hvile i ca. 10 minutter før servering (da vil også kjernetemperaturen øke noe).

KARAMELLISERTE VALNØTTER

Rist valnøttene i tørr stekepanne i ca. 5 minutter. Tilsett honning og litt havsalt og rør godt sammen. La det karamelliseres i stekepannen i ca. 2 minutter, under stadig omrøring. Fordel deretter valnøttene utover et bakepapir, med litt avstand mellom hver slik at de ikke klumper seg sammen. Strø eventuelt litt mer havsalt over.

Kylling og sommersalat med balsamicovinaigrette

BALSAMICOVINAIGRETTE

Rør sammen olivenolje og balsamicoeddik, til det har en kremet konsistens (eller ha det i et glass med lokk og rist det kraftig). Smak til med havsalt og nykvernet sort pepper.

SALATEN

Ha rucculasalat, tomat og bær i en vid bolle, og vend forsiktig sammen. Drypp ca. halvparten av vinaigretten over salaten, og fordel karamelliserte valnøtter og smuldret feta over.

SERVERING

Server kyllingen med sommersalat, resten av balsamicovinaigretten og godt brød som tilbehør.
Kylling og sommersalat med balsamicovinaigrette

Prøv gjerne også sommersalaten sammen med grillmat.

VELBEKOMME!

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Olivenlunden 1830. Olivenlunden 1830 er en gastronomisk spesialforretning for olivenolje, balsamico og kulinariske produkter fra Middelhavet, og har gjennom 20 år opparbeidet seg en unik kompetanse og nettverk, og tilbyr de beste olivenoljene og balsamicoeddikene fra utvalgte produsenter rundt Middelhavet. Du får også kjøpt en rekke andre produkter som for eksempel pistasjkrem, oliven, tapenader, pestoer og kjeks – alt tilberedt uten bruk av fargemidler eller andre tilsetningsstoffer. Produktene får du kjøpt i Olivenlundens butikker eller i nettbutikken deres www.olivenlunden1830.no.

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Dette ser nydelig ut. Gleder meg til å prøve. Olivenlunden 1830 er min favoritt, bestilte varer senest forrige uke 🙂

  2. Dette var friskt og godt! De karamelliserte valnøttene var virkelig gode. Det er så flott med dine varierte og inspirerende oppskrifter. Var helt tom for middagsideer, så fant jeg heldigvis denne oppskriften.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.