En kjapp, enkel, smakfull og litt syrlig påskedessert med kjekssmuler, stivpisket creme fraiche, sitronkrem, marengs og friske bær.
Ingredienser
KJEKSSMULER
100 g | havrekjeks , knust |
1 ss | brunt sukker |
50 g | smør , smeltet |
1 klype | flaksalt |
KREM
250 g | crème fraîche , seterrømme eller kremfløte |
1/2 | vaniljestang , frøene |
1/2-1 ts | sukker |
TOPPING
4-6 ss | sitronkrem |
100 g | blåbær eller andre bær |
4-8 | pikekyss , knust (kan sløyfes) |
SLIK GJØR DU
Lag sitronkrem etter denne oppskriften (eller kjøp ferdig på glass). Lag pikekyss etter denne oppskriften (eller kjøp ferdige).
Knus kjeksen til fine smuler. Bland sammen kjekssmuler, sukker, flaksalt og smeltet smør. Fordel smulene i 4 dessertglass og sett dem gjerne kjølig.
Visp crème fraîche, frøene fra vaniljestangen og litt sukker i en kjøkkenmaskin med visper, til du har en luftig krem. Fordel kremen oppå kjekssmulene rett før servering, og ha deretter på en raus spiseskje med sitronkrem. Topp det hele med friske bær, knuste pikekyss og gjerne skogsyre eller mynte hvis du har.
Serveres og nytes umiddelbart.
VELBEKOMME!
Veldig deilig og populær dessert som i tillegg er enkel å lage .
Kan man velge om man vil bruke creme fraiche eller kremfløte ? 🙂
Denne har blitt en ny favoritt! Og oppskriften din på sitronkrem er syyykt god
Så hyggelig å høre at den falt i smak! Tusen takk for tilbakemeldingen!