En kjapp, enkel, smakfull og litt syrlig påskedessert med kjekssmuler, stivpisket creme fraiche, sitronkrem, marengs og friske bær.

Annonse

Ingredienser

KJEKSSMULER

100 g havrekjeks , knust
1 ss brunt sukker
50 g smør , smeltet
1 klype flaksalt

KREM

250 g crème fraîche , seterrømme eller kremfløte
1/2 vaniljestang , frøene
1/2-1 ts sukker

TOPPING

4-6 ss sitronkrem
100 g blåbær eller andre bær
4-8 pikekyss , knust (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

SITRONKREM (LEMON CURD)

Lag sitronkrem etter denne oppskriften (eller kjøp ferdig på glass). Lag pikekyss etter denne oppskriften (eller kjøp ferdige).

Knus kjeksen til fine smuler. Bland sammen kjekssmuler, sukker, flaksalt og smeltet smør. Fordel smulene i 4 dessertglass og sett dem gjerne kjølig.

Visp crème fraîche, frøene fra vaniljestangen og litt sukker i en kjøkkenmaskin med visper, til du har en luftig krem. Fordel kremen oppå kjekssmulene rett før servering, og ha deretter på en raus spiseskje med sitronkrem. Topp det hele med friske bær, knuste pikekyss og gjerne skogsyre eller mynte hvis du har.

Serveres og nytes umiddelbart.

Sitronpai på glass

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.