Ingrediens
Ekskluder
Kategori
Kjøkken

En kjapp og enkel pasta bolognese er redningen på travle hverdager – en varm, smakfull klassiker som krever minimalt med innsats. Med få ingredienser og rask tilberedning får du en fyldig, aromatisk saus som smaker langt mer tidkrevende enn den egentlig er. Prøv den du også.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

Main Ingredients

400 g karbonadedeig eller kjøttdeig
125 g bacon , i små biter
nøytral olje til steking
salt og pepper
1 løk , i små terninger
2-3 fedd hvitløk , finhakket
1-2 gulrot , i små terninger
1 selleristang , i små terninger
2 ss tomatpuré
400-500 g passata
1 dl vann
1-2 ts kjøttfond eller kyllingfond
1 laurbærblad
1-2 ts tørket timian
1-2 klyper chiliflakes
4 porsjoner tagliatelle eller annen pasta
parmesan , finrevet
frisk timian , hvis du har

OBS! Lurt å tenke på når du justerer antall porsjoner. Les mer

SLIK GJØR DU

Pasta Bolognese

Skjær opp grønnsaker og bacon som angitt.

Stek baconet et par minutter, og legg til side. Stek også karbonadedeigen/kjøttdeigen i litt nøytral olje, til den er nesten gjennomstekt. Krydre med salt og pepper, og legg til side. Stek løken til den er blank og myk. Tilsett hvitløk, gulrot og selleristang og la det surre med et par minutter. Tilsett også tomatpureen og la det steke i ytterligere et par minutter, før du tilsetter Mutti passata. Ha vannet i den tomme boksen/flasken, sett på korken, rist godt sammen og tilsett i tomatblandingen. Ha i kjøttet, fond, et laurbærblad, samt timian, chiliflak, salt og pepper. Rør sammen og la det småkoke i 5-10 minutter. Fjern laurbærbladet.

Pasta Bolognese

Mens kjøttsausen putrer koker du pastaen etter anvisningen på pakken. Vend gjerne sammen pastasausen og pastaen, hvis du foretrekker det.

Serveres umiddelbart, med litt finrevet parmesan, litt frisk timian (hvis du har) og godt brød.

Kjøttsausen kan fryses.

Pasta Bolognese

TIPS

  • Bytt gjerne ut passata med hakkede hermetiske tomater, men da må du la sausen koke i minst 20 minutter.
  • Alle pastaoppskriftene på bloggen finner du samlet her.

BUON APPETITO!

Skriv ut
  1. Hei Trine,

    Kan sausen kjøres med stavmikser slik at den blir fri for klumper før man tilsetter kjøttet? Skal lages til litt kresent barn.

Leave a Reply to Trine Cancel reply

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste