Lag smakfulle og fristende julesmørbrød til julebrunsjen eller julelunsjen. Jeg har her laget tre varianter, som både er en fryd for øynene og en fest i munnen. Prøv det du også - for eksempel juleskinke med sennep, rødkål og appelsin, roastbiff med tomat, remulade og sprø løk, eller julesylte med rødbetesalat.
Ingredienser
JULESYLTE OG RØDBETESALAT
julesylte | |
brødskiver | |
rødbetesalat | |
frisk timian el. til pynt |
SKINKESTEK, SENNEP OG APPELSIN
skinkestek | |
brødskiver | |
grov sennep | |
rødkål , finsnittet | |
klementin eller appelsin, i skiver | |
frisk timian el. til pynt |
ROASTBIFF, TOMATER OG REMULADE
roastbiff | |
brødskiver | |
crispisalat el. | |
cherrytomater , friske eller ovnsbakte | |
remulade | |
sprø løk |
HJEMMELAGET REMULADE
200 g | majones |
3 ss | sylteagurk , i små terninger |
1 ss | kapers , finhakket |
1 ts | sennep |
1 ts | sitronsaft |
1/2-1 ts | flytende honning |
pepper |
SLIK GJØR DU
JULESYLTE & RØDBETESALAT
Lag rødbetesalat eller kjøp ferdig. Fordel rødbetesalaten på brødet og legg noen rause skiver med julesylte oppå. Dekorer med friske urter, hvis du har.
ROASTBIFF, TOMATER & REMULADE
Lag konfiterte tomater etter denne oppskriften, eller bruk friske tomater.
Lag majones selv, eller bruk ferdig. Skjær sylteagurk og kapers i små biter, og rør det inn i majonesen. Smak til med sennep, sitronsaft, honning og pepper, til du får en fin balanse mellom smakene.
Legg et blad salat på brødet og fordel roastbiff, tomater og marmelade oppå. Krydre med grovmalt sort pepper og strø over litt sprø løk rett før servering.
SKINKESTEK, SENNEP, RØDKÅL & APPELSIN
Smør et raust lag med sennep på brødet, og fordel rødkål, skinkestek og appelsin oppå. Dekorer med friske urter, hvis du har.