Lag smakfulle og fristende julesmørbrød til julebrunsjen eller julelunsjen. Jeg har her laget tre varianter, som både er en fryd for øynene og en fest i munnen. Prøv det du også - for eksempel juleskinke med sennep, rødkål og appelsin, roastbiff med tomat, remulade og sprø løk, eller julesylte med rødbetesalat.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

JULESYLTE OG RØDBETESALAT

julesylte
brødskiver
rødbetesalat
frisk timian el. til pynt

SKINKESTEK, SENNEP OG APPELSIN

skinkestek
brødskiver
grov sennep
rødkål , finsnittet
klementin eller appelsin, i skiver
frisk timian el. til pynt

ROASTBIFF, TOMATER OG REMULADE

roastbiff
brødskiver
crispisalat el.
cherrytomater , friske eller ovnsbakte
remulade
sprø løk

HJEMMELAGET REMULADE

200 g majones
3 ss sylteagurk , i små terninger
1 ss kapers , finhakket
1 ts sennep
1 ts sitronsaft
1/2-1 ts flytende honning
pepper

SLIK GJØR DU

JULESYLTE & RØDBETESALAT

Lag rødbetesalat eller kjøp ferdig. Fordel rødbetesalaten på brødet og legg noen rause skiver med julesylte oppå. Dekorer med friske urter, hvis du har.

Julesmørbrød sylte

ROASTBIFF, TOMATER & REMULADE

Lag konfiterte tomater etter denne oppskriften, eller bruk friske tomater.

Lag majones selv, eller bruk ferdig. Skjær sylteagurk og kapers i små biter, og rør det inn i majonesen. Smak til med sennep, sitronsaft, honning og pepper, til du får en fin balanse mellom smakene.

Legg et blad salat på brødet og fordel roastbiff, tomater og marmelade oppå. Krydre med grovmalt sort pepper og strø over litt sprø løk rett før servering.

Julesmørbrød roastbiff

SKINKESTEK, SENNEP, RØDKÅL & APPELSIN

Smør et raust lag med sennep på brødet, og fordel rødkål, skinkestek og appelsin oppå. Dekorer med friske urter, hvis du har.

Julesmørbrød juleskinke

VELBEKOMME!

Skriv ut

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste