Imponer med en smakfull og dekorativ dessert med flere elementer. På denne tallerkenen finner du en silkemyk hvit sjokolademousse, sjokoladesmuler, kokos, pasjonsfrukt, friske bær og en deilig bringebærcoulis - en nydelig kombo etter min smak. Sjokolademoussen kan forberedes flere dager i forveien, og det hele "monteres" kjapt sammen en halvtime før desserten skal nytes.

Til sjokolademoussen har jeg brukt silikonformer som jeg legger i fryseren. Da kan moussen enkelt flyttes over på serveringstallerkenen. Dersom du ikke har slike former kan du servere moussen i et lite glass eller som "queneller".

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

SJOKOLADEMOUSSE

2 gelatinplater
2 1/2 dl kremfløte 1/2 + 2
1/2 dl helmelk
1 vaniljestang
1 eggeplomme
2 ts sukker
150 g hvit sjokolade , finhakket

TILBEHØR

250-300 g bringebær
10 bjørnebær (kan sløyfes)
2 pasjonsfrukt i båter
3-4 sjokoladekjeks , grovt hakket
1 ss pistasjnøtter , finhakket
kokosmasse
oxalis

SLIK GJØR DU

Hvit sjokolademousse med bringebær - desserttallerken

Legg gelatinplatene i vann i ca. 10 minutter. Hakk sjokoladen fint og ta frem de øvrige ingrediensene.

Finn frem en tykkbunnet kjele og ha i 1/2 dl kremfløte, melk og frøene fra vaniljestangen, og varm opp mot kokepunktet. I en middels bolle visper du eggeplommen og sukkeret lett sammen. Hell melkeblandingen i bollen i en tynn stråle, litt etter litt, mens du hele tiden rører med en visp. Hell blandingen tilbake i kjelen og varm opp sausen til den tykner (ved ca. 85 grader). Rør hele tiden i bunnen med en slikkepott, slik at eggeplommen ikke stivner i bunnen av kjelen. Bruk gjerne et termometer til å sjekke at blandingen ikke overstiger 85 grader.

Sil blandingen over i bollen. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør dem inn i den varme blandingen. Tilsett sjokoladen umiddelbart, vent ca. 1 minutt, og rør til den smelter. Sett eventuelt bollen over et vannbad noen sekunder dersom ikke alle sjokoladebitene smelter.

Pisk 2 dl kremfløte til en luftig krem og vend inn i den avkjølte sjokoladeblandingen (ca. 25 grader).

Fordel sjokoladeblandingen i silikonformer (for eksempel 4 store og 4 små kupler). La sjokolademoussen stå i fryseren til den er gjennomfrossen. Se «tips» dersom du ikke har silikonformer.

Lag coulis av ca. halvparten av bringebærene (bruk gjerne frosne bær til coulisen). Rør bærene sammen med litt sukker til du har ønsket sødme, og press deretter bærblandingen gjennom en sil. Knus kjeksene i mindre biter. Sjokoladekjeks kan gjerne erstattes med andre kjeks, for eksempel søte havrekjeks.

Omtrent en 30-45 minutter før du skal servere desserten tar du sjokolademoussen ut av fryseren, tar moussen ut av formene og plasserer den på tallerkenene mens den ennå er frossen. Vær obs på at desserten må stå i romtemperatur minst 30 minutter etter dette slik at den tiner opp. Dersom du oppbevarer moussen i kjøleskapet plasserer du dessertglasset på tallerkenen eller former en «quenelle» med to spiseskjeer (ca. 15 minutter før servering). Dekorer med kjekssmuler, hakket pistasjnøtter, friske bær, pasjonsfrukt, oxalis og litt kokosmasse. Drypp litt bringebærcoulis over sjokolademoussen – og nyyyt!

Hvit sjokolademousse med bringebær - desserttallerken

TIPS

  • Dersom du ikke har silikonformer kan du lage sjokolademoussen i glass etter denne oppskriften.
  • Bytt gjerne ut kjekssmulene med karamellisert sjokolade etter denne oppskriften.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
    1. Ja, du må det for å få den ut av silikonformen. Men se tipsene i oppskriften om å servere moussen i glass eller som quenneller, da skal den ikke fryses. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste