Hummer er eksklusiv, velsmakende og enkel mat, som er godt egnet som forrett. Denne retten laget vi på den forrige Gourmetkvelden med gode venner, men den er også ypperlig som del av en nyttårsmeny.
Oppskriften har vi lånt fra "Stiansen inviterer til fest". Til fire trenger du omtrent:

Ingredienser

Hummer

4 hummer på 500-600 gram (eller to hummer på ca 1 kg)
6 vann liter
1,5 dl sjøsalt

Sitronmajones

2 dl majones
2 ss sitronsaft
2 ss creme fraiche
1 ss HP sauce
1 ss Worcestershiresauce
pepper kvernet (hvit)

Crème fraîche-dressing

1 beger creme fraiche
2 ss sitronsaft
sukker litt
2 ss estragon , finhakket
salt og nykvernet hvit pepper

Tilbehør

sitron , i båter
loff

SLIK GJØR DU

Hummeren koker du dagen før du skal nyte herligheten: Kok opp vann og sjøsalt. Når det fosskoker legger du oppi en hummer med hodet først. Vent i 20 sekunder før du tilsetter den neste, osv. La hummeren syde i ca 7 minutter. La hummeren avkjøles i kjelen. Alternativt kan du benytte ferdig kokte hummer.

Rør sammen ingrediensene til sitronmajonesen og crème fraîche-dressingen. Dette kan gjerne forberedes dagen før.

Hummeren deles opp rett før servering. Stikk en spiss kniv gjennom hodet på hummeren og del den på langs. Fjern “paven” (magesekken) med teskje. Riv av klørne og bruk eventuelt en nøtteknekker for å komme frem til kjøttet.

Anrett hummeren på tallerken, og server sammen med sitronmajones, crème fraîche-dressing, loff og sitron, og med noe godt i glasset attåt.

Ønsker du å lage hummersuppe istedet kan du forsøke denne oppskriften.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei Trine.
    Spørsmålet dreier seg ikke om denne oppskriften, men om brød. Jeg ser at du får perfekte brød som det faktisk går ann å skjære i uten at det smuldres opp.

    Alltid når jeg baker brød smuldres deigen opp og skorpa løsner av brødet… Har du noen tips til hvordan jeg får et “skjærbart” brød?

    Tusen takk 🙂

    1. Alle brødoppskriftene på bloggen er utprøvd av meg og jeg legger ikke ut oppskrifter på brød som ikke smaker bra, smuler mye eller lignende, Du kan derfor finne mye informasjon ved å ta en titt på oppskriftene som allerede er publisert, se feks her: http://trinesmatblogg.no/tag/prosjekt-grovbr%C3%B8d/. To stikkord er imidlertid å legge i bløtt korn og kjerner et par timer før du rører sammen deigen og la deigen heve lenge – i sitt eget tempo (og ikke for varmt). Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste