På vinteren smaker det ekstra godt med alt-i-ett retter, som passer seg selv i ovnen mens du gjør helt andre ting. Dette er en slik rett, som typisk lages hos oss på fredag ettermiddag, innimellom klesvask, rydding av duploklosser og andre huslige sysler. Formen settes på bordet, rødvinsglassene fylles og skuldrene senkes etter en lang arbeidsuke. Og plutselig er formen tom...

Ingredienser

4 poteter store, i båter
1-2 gulrøtter , i skiver
1 pastinakk , i skiver
8 sjalottløk , delt i to
2-3 fedd hvitløk , finhakket
4 kyllingfileter , delt i 3-4 biter hver
1 dl hvitvin (eller kyllingkraft)
1 boks hermetiske cherrytomater
1-2 ts sambal oelek (chilipasta)
100-150 g chorizo , i biter
maldonsalt og nykvernet sort pepper
timian frisk

SLIK GJØR DU

Skrell poteter, gulrøtter og pastinakk og skjær opp som angitt ovenfor. Kokes i lettsaltet vann i ca 3 minutter. La grønnsakene renne godt av og fordel dem i bunnen av formen sammen med sjalottløk og hvitløk. Ringle over litt olivenolje og ha på litt salt og nykvernet pepper. Stekes ved 225 grader i ca 20-30 minutter, til grønnsakene er nesten møre.

Mens grønnsakene koser seg i ovnen krydrer du kyllingbitene med maldonsalt og nykvernet pepper. Brun kyllingen i en blanding av smør og litt olivenolje, til den får litt farge på alle sider. Legg kyllingbitene deretter oppå grønnsaksblandingen når den er ferdig forstekt, sammen med chorizo, hermetiske cherrytomater og grovt hakket timian.

Rør sammen hvitvin/kyllingbuljong og chilipasta og fordel det over formen.

Sett formen tilbake i ovnen og stek i ytterligere 15-20 minutter, til kyllingen og grønnsakene er passe stekt.Sett formen på bordet, sammen med god brød, for eksempel foccacia, og gjerne med god rødvin i glassene.

TIPS: Siden denne retten inneholder relativt mye chili (vel, det er jo litt opp til hver enkelt), pleier jeg å lage en liten porsjonsform ved siden av til treåringen. Hvitvin og chili erstattes med noen spiseskjeer olivenolje, og både store og små koser seg!
Enjoy!
Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. må virkelig si at jeg elsker bloggen din! Du har virkelig inspirert meg til å lage god mat, og må si at som helt fersk kone har interessen min for mat og baking blomstret! Jeg elsker det!
  Tusen takk for så utrolig mange herlige oppskrifter!

 2. Visst är det underbart praktiskt med rätter som liksom sköter sig själva i ugnen! Igår gjorde jag olivkyckling på liknande sätt, som jag ska publicera nästa vecka. Din chorizokyckling låter helt i min smak – måste pröva! Och så vacker i färgerna! En liten fråga bara: vad är hermetiske coctailtomater..?:) (trodde jag kunde norska efter 14 år i SAS:-) – är det att de är konserverade?
  Med vänliga matglada hälsningar

 3. Familien min er mildt sagt skeptiske til at mor ekspimenterer med middagen (kan fort ha noe å gjøre med tidligere forsøk…). Jubelen stod derfor ikke i taket når jeg erklærte at jeg skulle komme med noe nytt på lørdag («også på en lørdag da!»), men det var ikke en smule igjen, de satt til og med og «tørka ut av forma» med foccacia brødt!

  Så, 1000 takk for oppskriften! Med responsen fra familien fikk jeg nok «selvtilitt» til å servere flere av rettene dine!

 4. Skikkelig god middag!
  Skal gjentas når størstegutt (6 år) ikke har vondt i halsen lenger. Han likte maten, men det gjorde vondt å spise… 😉

 5. Samboeren erklærte at denne retten var ukens beste middag og bedre enn restaurantmaten vi fikk servert på lørdag! Supergod og utrolig enkel 🙂

  Jeg kommer nok til å legge til mer chili neste gang den serveres hjemme, men jeg ser også fordelen ved å kunne servere chili ved siden av når man har gjester.

  Foccaciaen ble bortglemt (det vil si ikke laget eller kjøpt inn), men ved neste anledning skal det lages et svært stykke som kommer til å passe perfekt!

  Takk for enda en fabelaktig middag 😀

  / Helene

 6. Hei Trine!
  Takk for en kjempe fin og inspirerende blogg. Vi laget Chilikylling med chorizo, tomater og rotgrønnsaker til søndagsmiddag, vi brukte alle de samme ingrediensene som du, men jeg tok alt i en ildfast form fra tupperware (med lokk) og byttet ut kyllingfilet med rå kyllinglår. Stekte det hele på 160 grader i ca 3 timer (hadde sikkert holdt med 2). Dette ble helt nydelig, jeg var litt redd for at 2åringen skulle synes det ble for sterkt, men det er mulig at det ble litt mer veske i retten på denne måten, hun spiste mye mer til middag på søndag enn hun har gjort de siste 2 ukene 🙂 🙂 🙂

 7. Hei 🙂
  Jeg skal faktisk lage denne i kveld. Desverre fikk jeg ikke tak i chilipasta, kan jeg erstatte det med vanlig kuttet chili på noen måte? Hvordan gjør jeg dette? Jeg har også en gorumet garden tube med sterk chili, kan denne brukes? Håper på raskt svar 🙂

 8. Pingback: Lisbeth Ø. Bula
 9. Hei! Har laget denne retten et par ganger etterhånden – stadig populær! I går prøvde jeg meg med søtpoteter i stedet for vanlige poteter! Kan anbefales! 🙂

 10. Nam! Jeg piffet den ytterligere opp med litt sukker og en dash god balsamico. Brukte ellers en blanding av potet og søtpotet og dessuten fennikel – fordi jeg er så glad i det!
  Deilig ble det!

 11. Fantastisk blogg!
  Første gang vår sønn på 11 mnd sa «Mmmmmmmm» var da han smakte denne retten i påskeferien!
  Stolt far!

 12. Har laget denne 3 ganger nå, den er en av favorittene på bloggen, skal ha den i kveld også :), det var samboeren som lurte på om vi kunne ha den kyllingretten som er så god :). Takk for mange gode oppskrifter både til hverdager og fester. Og som noen andre her også har sagt, det eneste negative med dette er at det nesten alltid blir en nedtur å gå ut å spise på restaurant!

 13. Bruker du fersk eller speket chorizo i oppskriftene dine?
  Ellers en kjempefin blog som gir mye inspirasjon 🙂

 14. Tusen takk for super nettside!
  Denne retten er genial når man har gjester. Det meste kan klargjøres på forhånd og resten gjør seg selv.
  Og det er supergodt! Både jeg og gjestene var strålende fornøyde:-)

 15. Dette er en av mine mange favoritter av » Trine» mat, har laget den mange ganger og tenåringene i huset elsker den.

 16. Tusen takk! for nok en herlig oppskrift:)!! super påskemiddag, hadde ikke chili men mye krydder i chorizoen så perfekt for mine tre barn fra 4-8 år.. Som spurte » når skal vi ha dette igjen ?»

 17. Nå står denne i ovnen, og det brer seg en deilig lukt i hele huset… Det er ikke første gang denne lages hos oss! Tusen takk for at du gir oss fantastiske matopplevelser gang på gang. Onsdag var det rødløksmarmeladen din som satte prikken over i’en på biffmiddagen! Nydelig! Tusen takk!!

 18. Suksess hos hele familien fra 13 – 53 tenåringssvenner inkludert! Langpanne foccacia like så! Digger denne bloggen og har anbefalt den til flere kolleger i dag!

 19. Denne retten stod på middagsbordet hos oss i dag, og det smakte fantastisk! Pastinakk ble dog byttet ut med søtpotet – man tager hvad man haver 🙂
  Har du ikke prøvd denne retten ennå? Lag den!

 20. Denne retten spiste vi i går, kan absolutt anbefales, smakte kjempegodt og ble ekstra applaudert av ungdommen i huset 🙂

 21. Dette var dagens rett på påskebordet – fantastisk godt! 🙂 Beste eg har smakt på lenge var kommentaren frå 14-åringen i huset!

 22. Min datter fikk i oppgave å finne dagens middag og valget falt på denne. Kjempegod og akkurat passe sterk. Vi koste oss alle sammen!

 23. Kan det være nødvendig å koke grønnsakene og steke kyllingen på forhånd. Kan ikke alt legges rett i formen og stekes 🙂

 24. Hei Trine! Har brukt dine oppskrifter i mange år og setter pris på alle de flotte oppskriftene du har. Jeg har lagd denne gryten i ovnen før men skal lage den til 10 stykker på hytta i helgen og lurer da på hvordan jeg går frem i forhold til steketid og mengden. Serverer potetmos til gryten. Har du også vintips så mottar jeg gjerne det! ☺️

 25. Hei.

  Takk for denne oppskriften, dette er det beste jeg har smakt i mitt liv! 😀
  Brukte kyllingkraft og litt ekstra chilipasta.

  Tusen takk for en fantastisk oppskrift, og det var veldig enkelt å lage med beskrivelsene dine. 🙂

 26. Hei, tenkte å lage denne retten snart, men jeg har en boks med friske cherrytomater, går det an å bruke de i stedet for de hermetiske? Hva blir framgangsmåten da?

 27. Hei du er kjempeflink og jeg liker din mat. I dag har jeg laget din sjokoladepudding. Helt alene? hilsen Julie 9 år ?

 28. Min veninne brukte alltid å lage nærr av meg «Du e jo endelig i å lage mat» men idag, etter det rettet ble hun endelig stille. Takk 🙂

  1. Hva mener du? Det har aldri vært sitronskiver i denne oppskriften. Blander du sammen med en annen kyllingform?

 29. Hei Trine. Jeg tenkte å lage denne til fest i kveld. Men ettersom vi blir ganske mange så tenkte jeg å lage den som en gryte i stedet. Tror du det funker? Ville du i så fall kokt potetene ved siden av?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste