Lag en smakfull og fargerik salat - og spis regnbuen! Her er det honningbakte gulrøtter som spiller hovedrollen, sammen med en utrolig smakfull paprikadip. Varier salaten med det du har tilgjengelig – dette er nemlig en ypperlig anledning til å bruke opp rester. Prøv det du også!

Ingredienser

HONNINGBAKTE GULRØTTER

700 g gulrøtter (gjerne i ulike farger)
3 ss olivenolje
2-3 ss flytende honning
1/2 sitron , saften
flaksalt

PAPRIKADIP

1 stor rød paprika
1 rød chili
6 soltørkede tomater
2 ss extra virgin olivenolje
1 ss sitronsaft
1 ts honning
2-3 ss crème fraîche eller rømme

SYLTET RØDLØK

2-3 rødløk , i tynne skiver
2 dl vann
2 dl rødvinseddik eller 7% eddik
1 dl sukker

ØVRIG TILBEHØR

4 porsjoner havreris , couscous, bulgur, quinoa eller ris
1 hjertesalat
1/2 agurk , i skiver
4 reddiker , i tynne skiver
1 neve hasselnøtter
1 granateple , kjernene
spirer eller friske urter

SLIK GJØR DU

Buddha bowl med honningbakte gulrøtter og paprikadip

SYLTET RØDLØK

Kok opp vann, eddik og sukker, og la det stå å småkoke til sukkeret er oppløst. Skrell løken og skjær den opp i ringer. Ha dem i et syltetøyglass eller lignende og fyll opp med den varme laken. Sett på tett lokk og la det avkjøles i romtemperatur. Oppbevares deretter i kjøleskapet frem til servering. Den syltede rødløken er ferdig etter et par timer. Oppbevar løken i et lufttett glass i kjøleskapet, da kan den fint holde seg i minst to uker.

HONNINGBAKTE GULRØTTER

Skrell gulrøttene og del dem opp i jevnstore biter. Legg dem i en ildfast form, drypp over olivenolje, flytende honning og sitronsaft, og krydre med flaksalt. Stekes ved 225 grader i 25-30 minutter, til gulrøttene er møre og har tatt litt farge.

Honningbakte gulrøtter

PAPRIKADIP

Rens paprika og chili for hinner og frø, og skjær opp i mindre biter. Ha dem i blender/kjøkkenmaskin med kniver sammen med soltørkede tomater, olivenolje, sitronsaft og honning. Kjør det til du har en jevn og glatt pure. Tilsett creme fraiche og kjør den litt til. Smak til med salt og eventuelt litt mer sitron eller honning, om nødvendig.

For å få den silkemyke konsistensen på dippen trenger du en kraftig blender/kjøkkenmaskin med kniver, ettersom du skal finmose paprika og chili. Dersom du ikke har det kan det være lurt å finhakke grønnsakene før du kjører dem med stavmikser eller lignende.

ANRETNING

Skjær opp agurk og reddiker som angitt. Riv bladene på hjertesalaten fra hverandre og skyll dem. La dem renne av på litt kjøkkenpapir el.

Fordel hjertesalat, ris/couscous/quinoa, ovnsbakte gulrøtter, syltet rødløk og de øvrige grønnsakene i fire boller, eller på et stort serveringsfat. Topp det hele med litt av din beste olivenolje, hasselnøtter, granateplekjerner og friske spirer. Server og nyt salaten med den smakfulle paprikadippen og pita (eller annet godt brød) som tilbehør.

Buddha bowl med honningbakte gulrøtter og paprikadip

TIPS

VELBEKOMME!

Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg).

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste