Mettende salater med fargerike grønnsaker og smakfulle dipper er populære som aldri før. Her kommer en ny favoritt, med blant annet chilibakt blomkål, syltet rødløk, friske spirer, havreris og ikke minst verdens beste gulrotdip med ingefær. Prøv den du også!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

CHILIBAKT BLOMKÅL

2 blomkål , I jevnstore buketter
4 ss Sriracha
4 ss nøytral olje
1-2 ss sitronsaft
2 ts flytende honning
salt

SYLTET RØDLØK (KAN SLØYFES)

2-3 rødløk , i tynne skiver
2 dl vann
2 dl rødvinseddik eller 7% eddik
1 dl sukker

GULROTDIP MED INGEFÆR

4 gulrøtter , i små biter
3 ss ingefær , finhakket
1/2 dl vann
2 ss extra virgin olivenolje
1 ss sitronsaft
1 ts flytende honning
1/4-1/2 ts gurkemeie
2 ss crème fraîche eller rømme
salt

KOKT & RISTET HAVRERIS

4 dl vann
2 1/2 dl havreris + 2 ss til topping
1 ts grønnsaksfond eller 1/4 ts salt

FORSLAG TIL ØVRIG TILBEHØR

250 g cherrytomater , delt i to
1-2 avokado , i skiver
4 reddiker , i tynne skiver
150-200 g edamamebønner
1 granateple , kjernene
spirer

SLIK GJØR DU

Buddha bowl med havreris, chilibakt blomkål og gulrotdip

SYLTET RØDLØK

Kok opp vann, eddik og sukker, og la det stå å småkoke til sukkeret er oppløst. Skrell løken og skjær den opp i ringer. Ha dem i et syltetøyglass eller lignende og fyll opp med den varme laken. Sett på tett lokk og la det avkjøles i romtemperatur. Oppbevares deretter i kjøleskapet frem til servering. Den syltede rødløken er ferdig etter et par timer. Oppbevar løken i et lufttett glass i kjøleskapet, da kan den fint holde seg i minst to uker.

CHILIBAKT BLOMKÅL

Sett stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme. Skjær blomkålen i jevnstore buketter. Ha de øvrige ingrediensene i en bolle og rør godt sammen. Smak deg frem til en fin balanse mellom det sterke, søte og syrlige. Ha blomkålbukettene i bollen og vend forsiktig sammen slik at blomkålen blir dekket av chiliblandingen.

Buddha bowl med havreris, chilibakt blomkål og gulrotdip

Fordel blomkålbukettene jevnt utover på et bakepapirdekt bakebrett. Stekes midt i ovnen i ca. 20 minutter, til blomkålen er passe mør (men fortsatt har litt tyggemotstand). Rør av og til, og følg med mot slutten av steketiden.

HAVRERIS

Gi vann, ris og litt grønnsaksfond/salt et oppkok, og la det deretter koke under lokk i ca. 13 minutter, til risen har ønsket konsistens. I denne retten kan du benytte varm, lun eller kald havreris.

For å tilføre salaten litt krønsj kan du riste litt ukokt havreris i tørr stekepanne på litt over middels varme, til riskornene er lett gylne.

Gulrotdip med ingefær

GULROTDIP MED INGEFÆR

Skrell/vask gulrøttene og skjær dem i jevnstore biter. Ha dem i blender/kjøkkenmaskin med kniver sammen med vann, olivenolje, sitronsaft, honning og gurkemeie. Kjør det til du har en jevn og glatt pure. Tilsett creme fraiche og kjør den litt til. Smak til med salt og eventuelt litt mer sitron eller honning, om nødvendig.

For å få den silkemyke konsistensen på dippen trenger du en kraftig blender/kjøkkenmaskin med kniver, ettersom du skal finmose rå gulrøtter. Dersom du ikke har det kan det være lurt å rive både gulrøtter og ingefær på et rivjern, før du kjører dem med stavmikser eller lignende.

ANRETNING

Skjær opp tomater, avokado og reddiker som angitt.

Fordel havreris, chilibakt blomkål, syltet rødløk og de øvrige grønnsakene i fire boller, eller på et stort serveringsfat. Topp det hele med litt av din beste olivenolje, ristet havreris, granateplekjerner og friske spirer. Server og nyt salaten med den smakfulle gulrotdippen og pita (eller annet godt brød) som tilbehør.

Buddha bowl med havreris, chilibakt blomkål og gulrotdip

TIPS

 • Varier salaten med det du har tilgjengelig – dette er en ypperlig anledning til å bruke opp rester. Bytt gjerne ut blomkålen med krydderstekt søtpotet etter denne oppskriften.
 • Dersom du ønsker å lage retten vegansk må du bytte ut honningen med et vegansk alternativ.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
   1. Jeg har glemt å lagre alle, så har mistet litt oversikten. Har lagret 531, men det er nok en del flere 🙂

     1. Mange av rettene har forøvrig blitt laget veldig mange ganger.
      Det som er imponerende er mengden oppskrifter du har og at det fremdeles kun er grønn ertesuppe som ikke falt i smak. Jeg bare kopierer og tar imot skryt for maten 😉

 1. Ojoj for en spennende vegetar rett. Jeg liker jo kjøtt men kan vel kanskje freestyle litt og lage en t-bone ved siden av. Alle oppskriftene dine er så
  Nydelige. Forleden lagde jeg den nydelige krepsesuppen din. Det var ikke så lurt siden jeg er allergisk mot skalldyr men heldigvis hadde jeg en epi-pen.Glad for at jeg testet oppskriften den var god.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste