Varier den tradisjonelle tacoen med en fargerik og smakfull taco-bowl, da vel! Bruk grønnsaker (og frukt) etter smak og behag, eller hva du har tilgjengelig. Det trenger slett ikke alltid å være kjøtt eller kylling i tacoen - jeg har her laget en vegetarisk variant med "spicy" bønner som setter en god smak på salaten og som gjør at den metter godt i magen. Ypperlig middag, kvelds- eller helgekos enten det er bare deg eller dere er mange rundt bordet!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

"SPICY" BØNNER

2 sjalottløk , finhakket
2 fedd hvitløk , finhakket
300 g kidneybønner , ferdig kokt
300 g hvite bønner , ferdig kokt
1 ts paprikapulver
1 ts oregano
1/2 ts malt spisskummen
1-2 jalapenos (smak til)
salt

TOMATSALSA

200 g cherrytomater , i små terninger
1/2-1 rød paprika (liten), i små terninger
1/2-1 rød chili , finhakket (smak til)
1/2-1 rødløk (liten), i terninger
1 lime (smak til)
koriander , finhakket

TILBEHØR

1 1/2 dl quinoa eller couscous
3 dl grønnsaksbuljong
300 g maiskorn
2 avokado , i skiver
50 g babyspinat eller annen salat
revet ost
1 lime , i båter
Sriracha eller annen chilisaus
200 g tortillachips , tortillalefser el.
frisk koriander , spirer el. (til dekor)

LIMERØMME

300 g lettrømme
1/2 lime , saft og skall (smak til)
sukker (smak til)
salt (smak til)

SLIK GJØR DU

Skjær opp alle ingrediensene til tomatsalsaen og ha dem i en liten bolle. Smak til med chili og lime til du får ønsket styrke på tomatsalsaen. Smak deretter til med finhakket koriander. La salsaen gjerne stå å trekke litt slik at de gode smakene får satt seg. Ha quinoa i et dørslag med små hull og skyll den til det slutter å skumme. Kok quinoaen i grønnsaksbuljongen under lokk i ca. 15 minutter. Finhakk løk og hvitløk og stek det i litt nøytral olje på middels varme, til løken er blank og myk. Ha bønnene i et dørslag og skyll dem i kaldt vann til det slutter å skumme. Tilsett bønner, Kidneybønner, krydder og jalapenos (jeg brukte syltede) sammen med løken, rør godt sammen og la det stå å surre på svak varme i ca. 5 minutter. Smak til med salt og eventuelt mer av de andre krydderne – bønnene skal helst ha litt «trøkk». Varier gjerne med ulike typer bønner og linser, svarte bønner og røde linser smaker også godt her. Ha rømmen i en liten skål og smak til med revet limesaft og limeskall (kun det grønne), samt litt salt og sukker. Skjær avokadoen i skiver (eller lag guacamole), riv osten grovt, la maisen renne av og gjør resten av tilbehøret klart.

Fordel de «spicy» bønnene, limerømme, avokado, mais, salat, quinoa og tomatsalsa i 4 dype tallerkener, og topp salaten med tilbehør etter smak og behag. Jeg toppet den med tortillachips, spirer, revet ost, limebåter, frisk koriander og litt Sriracha (sterk chilisaus). Du kan selvsagt også anrette alt på ett stort fat – eller i mange små boller, slik at den enkelte kan forsyne seg selv. Pakk gjerne grønnsaker og bønner i tortillalefser eller et hjertesalatblad – og topp det hele med limerømme og Sriracha.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Dette var veldig godt! Falt i smak både hos barna og hos svigerfar. Herlig med kjøttfritt alternativ til tacoen!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste