Taco er fredagsmat nummer en for mange. Den beste tacoen er den du lager selv! Det er slett ikke så vanskelig eller spesielt tidkrevende, og smaker så uendelig mye bedre enn den bortekjøpte varianten. Dessuten er det mye sunnere. Start gjerne med å lage ditt eget tacokrydder, se her (en av de mest populære oppskriftene på bloggen). Det du får til overs kan du oppbevare på et tett glass – til neste gang det står tex-mex på menyen, og mange ganger deretter.

Ingredienser

TACOFYLL MED KJØTTDEIG, GULROT OG BØNNER

500 g kjøttdeig eller karbonadedeig
smør eller olje til steking
1 løk stor, finhakket
1 grønn paprika liten, i terninger
2-3 fedd hvitløk , finhakket
1/2 rød chili , finhakket (smak til)
1 1/2-2 ss tacokrydder (hjemmelaget), smak til
1 gulrot stor, revet
3/4 boks hermetiske tomater , hakket
sukker (smak til)
200 g hermetiske sorte bønner
frisk koriander , grovt hakket

MANGOSALSA

1 mango, , i terninger
1 rødløk , i små terninger
½ rød chili , finhakket
½ lime , saften
salt og pepper
frisk koriander , finstrimlet

GUACAMOLE

1 avokado (moden)
lime , saften av 1/4-1/2 lime
1/4 rød chili eller mer, finhakket
1 fedd hvitløk , finhakket
salt og pepper

FORSLAG TIL TILBEHØR

tacoskjell eller tortillas
ost , revet
rømme
salatblader , grovt snittet
tomatsalsa

SLIK GJØR DU

Lag hjemmelaget tacokrydder etter oppskriften (eller kjøp ferdig).

Fres løk, hvitløk og chili i smør eller olje til løken er blank og myk. Sett til side. Stek kjøttdeigen og strø ca. 1 ss av tacokrydderet over. Bland godt sammen. Etter et par minutter tilsetter du løkblandingen og revet gulrot, og lar det stå å surre et par minutter. Tilsett hermetiske tomater og la det stå å putre ca. 5 minutter på lav varme. Tilsett bønnene og smak til med sukker og smak til med mer tacokrydder til du får ønsket styrke. Tacofyllet er ferdig når kjøttet er gjennomstekt og bønnene er varme. Kjøttdeigen kan gjerne byttes ut med for eksempel strimlet kylling eller biffkjøtt.

Bland sammen alle ingrediensene til mangosalsaen. La gjerne salsaen stå å trekke litt før servering, slik at alle de gode smakene får satt seg. Smak til med salt, pepper og frisk koriander.

Del avokadoen i to, ta ut steinen og grav ut fruktkjøttet med en skje. Mos avokadoen med en gaffel eller bruk en stavmikser, og press over limesaften. Tilsett chilien og smak til med salt pepper og eventuelt mer limesaft. La gjerne avokadosteinen ligge oppi guacamolen frem til servering slik at du unngår at avokadoen blir misfarget.

Ha tacofyllet i tacoskjell eller tortillas, og tilsett tilbehør, guacamole og mangosalsa etter smak og behag.

ENJOY!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei og takk for gode tips og retter. Er ofte inne på bloggen din og henter middagstips.

  Idag står Taco på menyen faktisk, men hvor finner jeg oppskriften på hjemmelaget tacokrydder

  1. Det er linket til tacokrydderet innledningsvis, og nå la jeg også inn en link i ingredienslisten. Lykke til! 🙂

 2. Lagde dette igår, utrooooolig godt!! Glemte å ha i bønner og droppa chili denne gang siden jeg ikke visste hvor sterkt krydderet var. Skal definitivt lage denne tacovarianten fra nå av, du er suuuperflink!!

 3. Hallo Trine – har du oppskrift på de flotte bær-snurrene som er avbildet på meldingen om konkurransen som vi fikk I dag? Mvh Marit

 4. Tacos var en av mine favoritter da jeg dro p[ tur til Mexico, det var så kjempe smakfullt og bare digg! Takk for oppskriften, dens skal ikke havne blant de andre! Også lurer jeg på om det er kaloririkt, jeg kom tilbake med noen ekstra kilo fra Mexico forresten 😀 Nå tar jeg garcinia cambogia tilskudd mpot overvekt, men hvem vet…

 5. Strålende godt. Rike smaker og å lage egen krydderblanding helt topp, også fordi ungene lærer hva de spiser, at det er raskt å lage skikkelig mat fra bunnen, og unngå pulvertullet!

 6. Skal prøve meg på hjemma laga guacamole( har prøvd før men ikke din versjon) og mango salsaen! Gleder meg til taco etter all jule middag! Ps. Digger taco krydderet ditt, og skal lage det og i morgen=) nam nam!

 7. Utrolig godt! Kan ikke se at det står når du skal putti i grønn paprika i oppskriften. Jeg putten den i sammen med gulroten. Ellers vil jeg si at du har utrolig brukervennlige oppskrifter som gjør det enkelt å lage god mat.

 8. Denne oppskriften var god. Jeg får bruke den som fredagstaco når vi flytter til Nicaragua!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste