OKTOBERMENYEN; TOMATSALAT, REINSDYRFILET & SJOKOLADEPAVLOVA

Velkommen til en liten smaksreise gjennom sesongens beste råvarer – satt sammen til en treretters meny der hver rett er laget med omtanke og kjærlighet for gode smaker. (Klikk på bildene for å komme til oppskriftene.)
# FORRETT #
Vi starter lett og friskt med en smakfull tomatsalat servert med klar tomatconsommé og silkemyk stracciatella – en hyllest til sommerens siste solmodne tomater. Alle elementene kan forberedes på forhånd og settes sammen før servering.
Server gjerne godt brød sammen med forretten, for eksempel «stablebrød» med hvitløk- og persillesmør.
#HOVEDRETT #
Deretter venter kveldens hovedattraksjon: mør reinsdyrfilet, perfekt stekt og akkompagnert av fondantpoteter, smørdampet spinat, fyldig rødvinsaus og en varm, ovnsbakt salat av sellerirot, eple og rødløk som gir både sødme og friskhet.
Fondantpotetene kan gjøres nesten ferdige på forhånd, og varmes opp rett før servering.
# DESSERT #
Til slutt avslutter vi måltidet med en søt fristelse: sjokoladepavlova med salt karamellsaus og sprøtt nøtte- og sjokoladekrønsj – en dessert som både smelter på tungen og setter et nydelig punktum for kvelden. Her kan det meste forberedes godt tid i forveien, og monteres sammen rett før servering.
VELBEKOMME!
Lyst på flere menyforslag? Flere gode høstmenyer finner du samlet her, og alle treretters menyer er samlet her. Vintips fra Sara Døscher finner du samlet her. Tips om hvilke retter TRINES VIN passer til finner du samlet her (Trines Barbera) og her (Trines Riesling).



Hei! Brødet som er avbildet ved siden av tomatsalaten i ukens meny. Hva heter det, …det ser så nydelig godt ut, men jeg finner ikke oppskrifta
Brødet heter Stablebrød med hvitløk- og persillesmør – og du finner oppskriften her: https://trinesmatblogg.no/recipe/stablebrod-med-hvitlok-og-persillesmor/. Det ligger for øvrig info om brødet og link til oppskrift i innlegget, under bildet av forretten.