Ingrediens
Ekskluder
Kategori
Kjøkken

oktobermenyen-3

Velkommen til en liten smaksreise gjennom sesongens beste råvarer – satt sammen til en treretters meny der hver rett er laget med omtanke og kjærlighet for gode smaker. (Klikk på bildene for å komme til oppskriftene.)

 

# FORRETT #

 

Vi starter lett og friskt med en smakfull tomatsalat servert med klar tomatconsommé og silkemyk stracciatella – en hyllest til sommerens siste solmodne tomater. Alle elementene kan forberedes på forhånd og settes sammen før servering.

TOMATSALAT MED TOMATCONSOMMÉ OG STRACCIATELLA

Server gjerne godt brød sammen med forretten, for eksempel «stablebrød» med hvitløk- og persillesmør.

 

#HOVEDRETT #

 

Deretter venter kveldens hovedattraksjon: mør reinsdyrfilet, perfekt stekt og akkompagnert av fondantpoteter, smørdampet spinat, fyldig rødvinsaus og en varm, ovnsbakt salat av sellerirot, eple og rødløk som gir både sødme og friskhet.

Reinsdyrfilet med rødvinsaus og fondantpoteter

Fondantpotetene kan gjøres nesten ferdige på forhånd, og varmes opp rett før servering.

 

# DESSERT #

 

Til slutt avslutter vi måltidet med en søt fristelse: sjokoladepavlova med salt karamellsaus og sprøtt nøtte- og sjokoladekrønsj – en dessert som både smelter på tungen og setter et nydelig punktum for kvelden. Her kan det meste forberedes godt tid i forveien, og monteres sammen rett før servering.

 

Sjokoladepavlova med salt karamell

 

VELBEKOMME!

 

Lyst på flere menyforslag? Flere gode høstmenyer finner du samlet her, og alle treretters menyer er samlet herVintips fra Sara Døscher finner du samlet her. Tips om hvilke retter TRINES VIN passer til finner du samlet her (Trines Barbera) og her (Trines Riesling)

Skriv ut
  1. Hei! Brødet som er avbildet ved siden av tomatsalaten i ukens meny. Hva heter det, …det ser så nydelig godt ut, men jeg finner ikke oppskrifta

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste