Trine med sitroner

HURRA, i dag er det 18 år siden jeg etablerte Trines matblogg! Hvilken fantastisk reise det har vært (og er), og jeg er så utrolig stolt av det jeg har fått til. På bloggen i dag er det mer enn 3000 oppskrifter, artikler og festmenyer, samt ca. 750 ukemenyer. Jeg tør ikke å tenke på hvor mange timer som ligger bak dette (og alt dere ikke ser som hører med å drifte en nettside helt alene). Det er blitt en livsstil som også innebærer at jeg aldri kan ta helt fri. Men jeg elsker jobben min og mulighetene den gir meg, særlig dialogen med mine lesere og deres mange positive tilbakemeldinger.

 

Ta gjerne en titt på dette innlegget som jeg skrev i forbindelse med bloggens 15 års-jubileum, hvor jeg fortalte om reisen, milepæler, utfordringer, strategier og tanker jeg hadde rundt bloggen og virksomheten min for øvrig.

 

I løpet av de siste årene er det mye som har endret seg, og i 2024 måtte jeg ta noen grep for å få en større forutsigbarhet i driften av Trines matblogg. Det er kostbart og ressurskrevende å drive Norges største private matside helt alene, jeg har lange arbeidsdager og kan aldri logge helt av. Som de fleste andre er jeg avhengig av lønn, og har i tillegg store driftskostnader med å vedlikeholde og utvikle nettsiden rent teknisk, i tillegg til utgifter til husleie, utstyr og råvarer.

 

Det var under et møte i januar ideen om Trines matklubb vokste frem, i dialog med min manager Tore i Storypeople og flinke folk i Skavl Media. Skavl Media skulle straks lansere en nyutviklet abonnementsløsning og hadde innspill til hvordan tilkoblingen til oppskriftene på matbloggen kunne løses, og de ville bistå meg med å få dette i gang. Det var et tilbud jeg ikke kunne takke nei til, selv om jeg hadde hendene fulle med arbeidet med min nye kokebok «Trines beste ukemenyer». Her var det bare å brette opp armene og kjøre begge løpene! Vi koblet på min tekniske utvikler Kodeks og sammen gikk vi i gang med det som den 19. juni ble lansert som Trines matklubb. To dager etterpå hadde jeg deadline på den nye kokeboken… Det ble lange dager og korte netter, og jeg kan telle fridagene første halvår (inkl. helger) på en hånd.

Trines matklubb kjøp her

Det var veldig spennende å lansere en abonnementsløsning på noe som hadde vært gratis for alle å bruke i 17 1/2 år. Men responsen fra veldig mange av mine lesere var positiv, og bestillinger av både års- og månedsabonnement tikket inn fra første dag – og har gjort det siden! Og det er jeg utrolig glad og takknemlig for! Med Trines Matklubb får jeg en større forutsigbarhet og kan bruke mer tid på å være kreativ og utvikle nye oppskrifter for de som ønsker å bli medlem. I løpet av senhøsten har vi også lansert familiemedlemskap, hvor 4 innen samme husstand kan dele medlemskap mot et lite tillegg i prisen, samt gaveabonnement som ble en suksess nå til jul. (Mange av oppskriftene på bloggen er fortsatt åpne for alle å bruke, les mer om Trines matklubb her).

 

Inntektene fra Matklubben har også gjort det mulig å få gjort oppgraderinger på bloggen, blant annet med funksjonen «behold skjermen på mens du lager mat», mer brukervennlig lesevisning på mobil og merking (med en liten snøkrystall) av oppskrifter som kan fryses. Og flere oppgraderinger kommer fremover.

 

Parallelt med arbeidet med Trines matklubb og ny kokebok har jeg oppdatert matbloggen regelmessig, lansert min egen hvitvin (Trines Vin Riesling) og vært med å arrangere en fantastisk matreise til Canelli i Piemonte.

 

I september kom min sjuende kokebok «Trines beste ukemenyer» fra trykkeriet, og det ble boksigneringer, lanseringsfest og det som hører med. Les mer om kokeboken her.

Trines beste ukemenyer - lanseringsfesten

Jeg har også vært en del i media, du finner de fleste artiklene samlet her. Jeg ble blant annet intervjuet av Pål Plassen i NRK P1 i serien «Mitt indre kompass» – om tro, livssyn og verdier. Hør hele intervjuet her (fra ca. 26.10). Tilbakeblikk på tidligere år finner du samlet her.

 

I løpet av høsten har jeg på privaten feiret Trine versjon 6.0. Mens Trines matblogg nå akkurat har blitt myndig, må jeg bare innse at jeg selv begynner å bli «godt voksen». Men med støtten jeg opplever å få fra dere lesere så er jeg innstilt på å holde på noen år til. Jeg elsker nemlig jobben min!

 

Tusen, tusen takk til min kjære Viggo, barna mine og øvrig familie, venner, kollegaer og samarbeidsparter – for støtte, hjelp og heiarop underveis gjennom disse 18 årene. Tusen takk til min manager Tore, som alltid stiller opp for meg! Og ikke minst vil jeg takke deg som bruker bloggen – og en spesiell stor takk til alle medlemmer av Trines matklubb!

 

HURRA!

Skriv ut
  1. Tillykke med jubileet! Jeg har fulgt deg og hatt nytte av mange gode oppskrifter. Ser nå at man må være medlem og betale en månedspris. Det kommer jeg nok ikke til å gjøre. Jeg er glad i å lage mat, men er snart 80 år, så det får bli med det Jeg forstår at du vil ha betalt for all jobben du nedlegger, så jeg vil bare få takke for følget og ønske deg lykke til videre!
    Mvh
    Kirsten

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste