Annonse

trinevsoma-0665

Tidligere i høst dumpet det en epost inn i mailboksen min. Ikke det at det er så spesielt, for jeg får massevis av epost hver eneste dag. Men denne skilte seg ut – “Vil du lage mat med Ole Martin Alfsen?” Klart jeg vil! Vis meg den hobbykokken som takker nei til et slik tilbud! Og det selv om det kommer fra forlaget hans som rett og slett vil ha drahjelp for å selge noen flere eksemplar av kokeboken hans, “Hverdagsmat – middager for alle“, som ble lansert i høst. Juristen i meg ber om å få ta en titt i kokeboken før jeg gir mitt endelige svar, og når jeg endelig får boken mellom hendene så puster matbloggeren lettet ut – boken er kjempefin og jeg takker selvsagt ja til dette “gastronomiske stevnemøtet” med Ole Martin. Forlaget spør om jeg vil ta bildene selv, eller om jeg vil at de skal ordne med en fotograf – selvsagt ber jeg dem ta med en fotograf – og ut av ermet drar de matfotograf Stian Broch. Dette må jo bare bli en kjempebra dag!

 

En fin høstdag i november møtes vi endelig, på kjøkkenet til Karla Siverts. Ole Martin ved kjøkkenbenken og Stian Broch bak kamera. Det eneste skåret i gleden var at Karla ikke var hjemme, men jeg føler at jeg kjenner henne sånn halvveis etter å ha rotet rundt i kjøkkenskuffene hennes (som var veldig ryddige, altså).

trinevsoma-0267

Vi skulle lage tre retter fra “Hverdagsmat” sammen, men den ene hadde Ole Martin “jukset” med, så da ble det bare to. Men det er den han jukset med jeg husker aller best, en deilig Marokkansk gryte med bulgur og mange gode smaker. Ole Martin tilsatte gresskar mot slutten av trekketiden, som gjorde denne gryteretten til en skikkelig høydare.

lammegryte oma

I tillegg fikk jeg to gode tips som tar denne gryteretten enda noen hakk. Tips nummer 1: smak til med krydderblandingen Ras el hanout og tips nr. 2: server en relish bestående av reddiker, rødløk og mynte (smaksatt med olivenolje, salt og pepper) som tilbehør. Resultatet smakte helt himmelsk! Jeg har enda de gode smakene på tunga, og kan knapt vente til jeg får anledning til å rekonstruere denne retten på mitt eget kjøkken!

relish - oma

I løpet av formiddagen laget vi Ingefærsei med eple- og karrisaus og Kyllingform med rotfrukter og estragon. Oppskriftene kommer i et senere innlegg. Jeg bisto så godt jeg kunne. Fikk litt hetta da han spurte om jeg kunne skjære opp grønnsakene til kyllingretten. “Eeeh, hvordan vil du ha det?”, og så minte jeg han på at jeg eeeegentlig er jurist. “Halvmåner?”, var helt ok – og jeg pustet lettet ut. Ja, for det var litt spesielt å stå der ved kjøkkenbenken sammen med en av mine kokkehelter, en jeg selv har hentet mye inspirasjon fra de siste årene. Jeg har utrolig stor respekt for den jobben Ole Martin gjør for å spre kunnskap og matglede i ulike kanaler. Det er det vi trenger, dyktige kokker som kommer med spennende, gode og varierte oppskrifter for folk flest, og som er tilpasset en hektisk hverdag. I tillegg får du massevis av nyttige tips om hvordan matlagingen kan gjøres enklere, morsommere og mer smakfull – av en som har skikkelig peiling på dette. Slike kokker – og slike kokebøker liker jeg!

 

Og apropos inspirasjon, Ole Martin kunne faktisk røpe at han hadde hentet inspirasjon hos meg også, og blant annet latt seg inspirere av en oppskrift på brokkolimos fra bloggen min. Hvem hadde vel trodd det? #klypesegiarmen

 

Praten gikk hele tiden om løst og fast, og jeg glemte selvsagt å spørre han om mye av det jeg hadde tenkt på forhånd. Mye av praten gikk rundt det å lage kokebok, å dele matgleder, oppskrifter – og det å formidle at det slett ikke er vanskelig å lage maten fra bunnen av, selv i en hektisk hverdag.

trinevsoma-0412

Ole Martin påpekte også at han er opptatt av å ikke kaste mat, og at det er viktig å benytte det man har, fremfor å løpe til butikken dersom man ikke har alle ingrediensene i oppskriften. Vi manglet estragon til den ene oppskriften, og tok derfor en tur ut i den sjarmerende hagen for å finne andre krydderurter som vi kunne benytte istedet. Jeg storkoste meg fra ende til annen, mens jeg småpratet med Ole Martin, prøvesmakte og tyvtittet på Stian mens han fotograferte. Jeg fikk noen tips fra dem begge som jeg skal ta med meg videre på blogg og i andre prosjekter.

 

Jeg delte noen bilder på instagram og facebook underveis, og flere kommenterte. Blant annet redaktøren min i Cappelen Damm, som regnet med at “… Ole Martin lager mat fra TRINES MAT neste gang”. Han fikk i alle fall et eksemplar av kokeboken min, så kanskje det?

trinevsoma-0341

Ønsker du å kjøpe Ole Martins kokebok “Hverdagsmat” kan du gjøre det HER (#salgslenke) for kr. 349 (ord. pris er kr. 399). Da får du kjøpt boken med maksimal rabatt og fri frakt.

 

Alle bildene i dette innlegget er tatt av Stian Broch.

 

For ordens skyld: dette er ikke et sponset innlegg, men jeg får provisjon av eventuelt salg via lenkene i dette innlegget.

Skriv ut English READ IN ENGLISH
    1. Oppskriften står i innlegget. Har ikke eksakte mål, men det er heller ikke nødvendig her. Skjær grønnsakene opp i løvtynne skiver og smak deg frem!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste