Enklere og bedre dessert enn en smuldrepai finnes knapt! Utgangspunktet for denne desserten er epler og bær som toppes med en smuldredeig bestående av blant annet mandler og havregryn.
Ingredienser
100 g | smør , i terninger |
75-100 g | brunt sukker |
1 ts | vaniljesukker , ekte |
100 g | hvetemel |
50 g | havregryn |
50 g | mandler , hakket |
2-3 | epler , i terninger |
150-200 g | friske eller frosne bær (opptinte) |
vaniljeis , krem eller kesam |
SLIK GJØR DU
Kjør smør, sukker og vaniljesukker i kjøkkenmaskinen, eller rør sammen for hånd, til det får en kremet konsistens. Tilsett havregryn, hvetemel og hakkede mandler, og rør godt sammen. Dette kan du godt gjøre klart i god tid før servering (smuldredeigen kan oppbevares flere dager tildekket i kjøleskapet).
Smør en stor ildfast form eller 6 porsjonsformer. Ha i eplebitene og bærene, og fordel smuldredeigen over.
Stekes ved 200 grader i 20-30 minutter, til frukten er myk og kaketoppingen er sprø og gyllen. Lager du en stor pai må du påregne lengre steketid enn hvis du steker paien i porsjonsformer.
Serveres lun med vaniljeis, kesam, eller stivpisket creme fraiche/kremfløte som tilbehør.
TIPS
Du kan benytte den til det meste av frukt og/eller bær du har tilgjengelig. Du kan for eksempel lage en ren eplepai (strø gjerne litt sukker og kanel på eplene før du har på smuldredeigen). Ellers er mango og pærer også godt egnet i denne paien. Smak deg frem til passelig sukkermengde.
ENJOY!
Så helt nydelig ut. Et lite spørsmål: må erstatte mandlene med noe annet pga allergi. Noen tips? På forhånd takk:-) Mvh Ingrid
Ingrid, har laget den med hasselnøtter og det smakte veldig godt også 🙂
Denne ser superdigg ut. Vi har også nettopp laget en veldig lett versjon av eplekake med eggedosis og mandler i stedenfor standard eplekakedeigen!! Fikk jammen lyst å prøve ut med mer bær i!!
monika
Har forsøkt flere av oppskriftene dine og må si at jeg har blitt fornøyd hver eneste gang! Godt med oppskrifter som er enkle å følge:-)
Legger du ut noen oppskrifter på desserter som kan være gode til etter en stor og tung julemiddag?
Ha en fin dag!
-Margrete
Fantastisk god dessert!
Pga allergier droppet vi nøttene og hadde litt mer mel i smuldredeigen istedenfor!
Like god dagen etter iskald fra kjøleskapet. Tips til sommeren når det ikke er like fristende med varm dessert!
Tusen takk for en vanvittig god og lettvint dessert
Hei.
Prøvde denne smuldrekaka i dag. Nam! Nam. ( med 75 gram sukker, det var nok ). I stedet for pisket krem el.l. brukte jeg yoghurt ( Q gresk i klemmepose ) iblandet med reven, rå ingefær. Dette hadde jeg lest om på Green Kitchen´s sider. Det smakte helt fortreffelig, og kanskje spesielt godt siden det ikke er kanel i kakedeigen.
Hilsen Kari.
Hei Trine! Er det mogleg å fryse paien? Før eller etter steiking?
Hei!
Hvor stor skal formen være omtrent?