Hvis du lurer litt grovt mel i vaflene blir de litt sunnere, og kan fint benyttes som erstatning for brød til frokost eller i lunsjboksen. Med litt blåbær i røra kan de også fint nytes "naturell".

Ingredienser

1 1/2 dl fullskornhvetemel
1 1/2 dl hvetemel
1 dl havregryn
1/4 ts salt
1/2 ts bakepulver
2 egg
4 dl melk
2 ss smør smeltet
friske blåbær

SLIK GJØR DU

2012-08 Fullkornsvafler med blåbær2

Smelt smøret og la det avkjøles noe.

Bland alt det tørre. Ønsker du enda grovere vafler kan du erstatte det fine hvetemelet helt eller delvis med sammalt hvetemel (fin). Ha i melk og rør sammen til en jevn røre. Du kan gjerne bruke en kjøkkenmaskin. Ha deretter i eggene og rør videre. Til slutt vispes det smeltede smøret inn.

La vaffelrøren svelle i minst 30 minutter. Ha vaffelrøre i vaffeljernet og fordel 8-10 blåbær jevn utover. Stekes i varmt vaffeljern, til vaflene har en gylden farge.

Legg de ferdige vaflene på rist, slik at de holder seg sprø og fine.

Jeg må imidlertid komme med en liten advarsel, og det er at du må være forberedt på å rengjøre vaffeljernet ditt etterpå. Dersom du ønsker å spare deg for den jobben smaker det like godt å servere blåbærene ved siden av, eller servere et helt annet tilbehør til vaflene, for eksempel ost.

2012-08 Fullkornsvafler med blåbær3

Vaflene bør nytes mens de er relativt nystekte. Vaffelrøra er holdbar i kjøleskapet i flere dager, og lag derfor gjerne opp en raus porsjon slik at du kan steke opp en plate eller to når behovet for gode og sunne vafler melder seg.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Takk for tips! Kan hende det blir noen glade gutter med litt ekstra godt i matboksen snart. 🙂

  1. Vafler er så godt! Også er det så kjekt når de kan lages så sunne. Guttungen her i huset simpelten elske når han får lapper eller vafler til kvelds. En liten fest i seg selv 🙂

 2. Hei, Trine!

  Takk for sist 🙂 Nå som jeg har begynt å trene skikkelig skal jeg prøve meg på en del av oppskriftene dine fremover tenkte jeg! Fantastiske bilder du tar.

  Hilsen Anette-Marie.

 3. Jag älskar våfflor! Men får som svensk vänta till vår mors dag:) Det här låter som ett gott och nyttigt recept – det måste jag pröva. Havre ger så fin smak också. Jag gör ibland våfflor med jäst (gaer tror jag det heter på norska) i – de blir verkligt frasiga och goda, men kanske inte lika fiberrika. Man borde pröva med att ha din mjölkomposition i någon gång.
  Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

 4. Supre lunsjvafler:) Hadde ikke fullkorn hvetemel, så byttet det ut med sammalt hvete grov. Og hvetemelet med sammalt hvete fin. Funket finfint:) Måtte ut og plukke blåbær i går kveld også, så vi hadde til søndagslunsjen i dag:) En super blogg!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste