I påsken spiser Ola Normann dobbelt så mye egg som vi gjør ellers i året, og det gjør vi nok også hjemme hos oss. Her er en ny og litt mer spennende vri på egg og bacon, hvor egget serveres oppi en "baconkopp", med brød og ost i bunnen. Til 4 trenger du omtrent:

Ingredienser

8 skiver bacon
4 brødskiver
2-3 ss ost revet
4 egg
8 asparges
8 cherrytomater
karse eller friske krydderurter

SLIK GJØR DU

Stek baconet 3-5 minutter, men uten at det blir sprøstekt. La baconet renne av på litt kjøkkenpapir.

Finn frem 4 små ildfaste former, som smøres med litt smør eller olje. Finn frem et glass eller lignende som har samme diameter som bunnen av de ildfaste formene og stikk ut sirkler av brødskivene. Legg skivene i de ilfaste formene og kle innsiden av formen med 2 baconskiver i hver form. Strø litt revet ost over brødet.

Skill egg og plomme for hvert egg og ha eggehviten oppi “baconkoppen” og legg eggeplommen forsiktig på toppen, eller knekk egget direkte oppi “baconkoppen”.

Stekes ved 180 grader (over- og undervarme, midt i stekovnen) i 15-17 minutter, eller til eggehviten har stivnet.

Kok aspargesen i litt vann tilsatt salt og sukker, i ca 2-3 minutter, til aspargesen er passe kokt. Ha den over i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen.

Løft baconkoppene forsiktig ut fra formene ved hjelp av to gafler eller lignende. Serveres med asparges, tomat og eventuelt litt mere ristet brød. Gi gjerne retten et dryss med urter eller spirer før servering.

God påske!

(Inspirasjon til denne retten har jeg hentet fra Maison Mat & vin 2011/nr. 2.)

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Åh, ser gott ut – och är gott till brunch på helgen! Ibland är det lustigt hur lika du och jag verkar tänka. Jag har på Katinkas Kitchen en ägg i cocotte som jag skrev redan förra helgen då jag gjorde den, och den lades ut i morse. Den är fortfarande i cocottern, men liknar mycket. Och pannacottan har vi båda två – du med ljuvlig mangosallad, jag med passionsfrukt… Fattas bara att du också skriver om lammstek eller ceviche på lax:) En riktigt Glad Påsk önskar jag dig och dina läsare! med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste