Hamburger med italienske smaker
Her kommer oppskrift på hamburgere med litt annet tilbehør enn man tradisjonelt forbinder med hamburgere. Til to store og en liten trenger du omtrent:
500 gram karbonadedeig
2 sjalottløk, finhakket
1/2 rød paprika, finhakket
1-2 ss tomatpure
1 egg
friske krydderurter
salt og nykvernet sort pepper
3 skiver bacon
1 mozzarellaost, i skiver
tomater, i skiver
rucculasalat
olivenolje
balsamicoeddik
3 hamburgerbrød eller minifoccacia
Lag hamburgerbrød* eller kjøp ferdige. Jeg hadde bakt minifoccacia samme dag og benyttet de, med stort hell.
Sprøstek baconet og la det renne av på et kjøkkenpapir.
Hvis hamburgerbrødene ikke er nystekte kan du varme de litt i stekovnen eller riste de raskt i en grillpanne. Del hamburgerbrødene i to og fordel salat og tomat oppå. Ringle over litt god olivenolje og balsamicoeddik. Deretter legger du på hamburgerne og det sprøstekte baconet, før du legger på den øvre delen av hamburgerbrødet som kronen på verket. Stikk gjerne en trepinne gjennom hamburgeren slik at den står stødig.
Enjoy!
* Oppskrifter på hamburgerbrød finner du her:
Ordinære hamburgerbrød
Hamburgerbrød med soltørkede tomater
Grove tomatbrød
Kjempefint nytt design! Jeg er trofast leser, og finner mye inspirasjon til sunne og gode retter her. Tusen takk!
Åååååååååååååååååååååå, vad gott, guuuud va jag blev hungrig nu…..kram josse
i stedet for bacon kan du bruke sprøstekt serrano:) digger bloggen
Kjempegod karbonadeoppskrift (o: Jeg hadde også i soltørkede tomater og rømme (brukte elgkjøtt).Nam nam