Hvem klarer vel å motstå lune, saftige sjokoladeboller? Ikke jeg, i alle fall!

Annonse

Ingredienser

Bolledeig

950-1000 g hvetemel
5 dl melk (20-25 grader)
25 g fersk gjær (eller 1/2 pose tørrgjær per 25 g fersk gjær)
125-150 g sukker
1 ts malt kardemomme
1/4-1/2 ts salt
1 egg
150 g smør , i terninger
150 g mørk kokesjokolade i biter (sjokoladeknapper eller hakket sjokolade)

Til pensling

1 egg , sammenvispet

SLIK GJØR DU

Lag gjærdeigen etter denne oppskriften og tilsett sjokoladen helt til slutt, og kjør deigen noen sekunder ekstra, til sjokoladen er jevnt fordelt i deigen. La deigen deretter heve i ca. en time, til den har dobbel størrelse.

Sjokoladeboller

Ha deigen på melet underlag og del den opp i ca. 24 jevnstore biter. Trill til runde boller og fordel dem på 2-3 bakepapirkledde bakebrett. La dem heve under klede i ca. 45 minutter.

Stekes ved 225 grader (over- og undervarme), på midterste rille, i 10-12 minutter. Avkjøles på rist. Nytes gjerne lunkne, sammen med en god kopp kaffe eller et glass melk.

Sjokoladeboller

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Dette var gode boller. Hadde i melkesjokolade istedenfor kokesjokolade, da ble de farlig gode! brannt meg litt på å elte sjokoladen inn med kjøkkenmaskinen, da sjokoladebitene smeltet og fordelte seg jevnt i deigen. Så den safe måten har blitt å ha i sjokoladebitene i når man triller bollene, 2 -3 biter i hver bolle:)

  2. Jeg ser flere og flere bytter ut sukker med melis i gjærbakst. Vet du hvorfor, og har du selv noe erfaring med dette?

  3. Jeg har laget denne sjokolade boller idag – og de ble så gode! Beste sjokolade boller jeg har smakt! Tusen takk!

  4. Skal bake til stort barneselskap, og der er det en som ikke tåler egg. Penslinga er jo ok å finne alternativ til, men har du (eller noen andre) tips til om jeg kan kutte ut egget eller bytte det ut med noe?

    1. Du kan bare droppe eggene til både deig og pensling. Du kan justere deigen ved å holde igjen litt på hvetemelet eller tilsette mer melk. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.