Kombinasjonen mørk sjokolade og appelsin er himmelsk! Jeg har her brukt min enkle og smakfulle brownieoppskrift som utgangspunkt. Brownien er enkel å lage, og røres kjapt sammen for hånd i en kjele. Den er her blitt smaksatt med en deilig appelsinsirup, og som tilbehør serverer jeg gjerne en frisk appelsinsalat. Lekkert - og veldig godt!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

BROWNIE

200 g smør
250 g kokesjokolade , grovt hakket
4 egg
225 g sukker
1 ts vaniljesukker
175 g hvetemel
1 ts bakepulver

APPELSINSIRUP

1 dl vann
50 g sukker
1 vaniljestang
1 kanelstang
2 ss honning
1 appelsin , saften (ca. 1 dl) og finrevet skall
2 ss appelsinlikør (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Sett stekeovnen på 175 grader (over- og undervarme). Finn frem en rund kakeform på 22 cm i diameter (eller en form på ca. 22×22 cm) og pensle og strø formen, eller kle den med bakepapir. Mål opp alle ingrediensene.

Smelt smøret over svak varme. Trekk kjelen av platen og tilsett sjokoladen i små biter. La sjokoladen smelte og rør sammen. Det er viktig at smøret ikke er for varmt, for da kan sjokoladen korne seg.

Knekk oppi ett egg av gangen. Pass på å røre godt imellom hvert egg. Ha i sukker, vaniljesukker, bakepulver, og sikt tilslutt i hvetemelet. Rør det hele forsiktig sammen med en slikkepott. Hell røren i formen og sett den midt i den forvarmede stekeovnen.

Stekes i ca. 25-30 minutter, til kaken er nesten gjennomstekt. Sjekk med en fyrstikk, det skal henge igjen litt røre på pinnen slik at kaken din blir saftig og god. (Du kan eventuelt steke kaken til det ikke henger røre igjen på pinnen, da får du en mer tradisjonell sjokoladekake.) Avkjøl kaken på rist i formen.

Lag appelsinsirup ved å først koke opp vann og sukker i en kjele. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut de sorte frøene. Ha frøene og stangen i kjelen, sammen med kanelstangen, og la det koke i ca. 15 minutter. Tilsett deretter honning, appelsinsaft, finrevet appelsinskall (kun det oransje) og appelsinlikør, og la det koke i ca. 15 minutter, til blandingen tykner og det er ca. 1 dl væske igjen. Fjern vaniljestangen og kanelstangen, og sett sirupen til avkjøling.

Ta kaken ut av formen, og legg den på et kakefat eller lignende med «stekeskorpen» ned. Hell appelsinsirupen over, og servér. Brownien smaker best romtemperert og prøv den gjerne sammen med appelsinsalat og en kule vaniljeis.

Kaken er holdbar, og kan fint fryses.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Høres godt ut. Denne har jeg lyst til å prøve 🙂
    I appelsinsirupen, tar du ut kanelstangen etter 15 min., eller koker den med til sirupen er ferdig?

    1. Jeg lar den som regel koke med hele tiden, men det kan være lurt å smake litt underveis, og evt ta den ut tidligere hvis du synes det er nok kanelsmak i sirupen. Jeg har oppdatert oppskriften. 🙂

    1. Nei, appelsinskallet skal finrives og ikke fjernes. Har presisert det i oppskriften slik at det ikke oppstår noen misforståelser her. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste