Basilikumpesto
Å lage pestoen selv er egentlig veldig raskt gjort, og smaker så uendelig mye bedre enn bortekjøpt pesto. Finn frem:
-
1 potte basilikum
-
1 dl pinjekjerner, ristede
-
1 dl revet parmesan
-
1 hvitløkfedd
-
presset sitron
-
ca 1 dl olivenolje
-
salt og pepper
Bland basilikumblader, ristede pinjekjerner, hvitløk og revet parmesan, og kjør det hele med en stavmikser eller lignende. Tilsett en god olivenolje og kjør pestoen til den får ønsket konsistens. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Pesto smaker godt som tilbehør til pasta, kylling, sandwich, kjøtt og fisk, ja stort sett alt.
Hjemmelaget pesto kan oppbevares et par dager i kjøleskapet, og fremdeles beholde den gode friskheten vi liker så godt. Til «hverdags» pleier jeg vanligvis å halvere denne oppskriften, som rekker til 3-4 porsjoner.
Enjoy!
Publisert 7. 6. 2010
Hvor lenge kan man oppbevare den i kjøleskap før den blir dårlig da ..?
Pesto kan oppbevares et par dager i kjøleskapet. Har oppdatert innlegget med denne informasjonen. Takk for innspill!Trine 😉
Tusen takk for informasjon 🙂 Ser ut til at det blir pesto på oss denne uken 🙂 Elsker bloggen din 🙂
Her var det mye som fristet!!!http://johanne97.blogspot.com
Mmmm.. elsker pesto! Må forsøke meg på hjemmelaget nå til sommermaten! Takk for oppskrift!
hvor mye olivenolje skal man bruke?så ikke det i oppskriften…;)
Nei, det er ikke oppgitt. Ha i så mye at den får ønsket konsistens og smak deg frem. 😉
Hei Trine
Pesto er en favoritt her hos oss også,men jeg har lært å røre noe av det kokende vannet fra pastaekokingen inn i pestoen slik at den kremer seg før den blandes med pastaen.Dette medfører også at det kan bruke noe mindre olje i utgangspunktet og får dermed også en lettere utgave. Bare som et tips.
Takk for tipset! 😉
Denne var fantastisk ! Laget å står i kjøleskapet. Gleder meg til middag !
Hei
Min kjære tåler ikke nøtter, og kan derfor ikek spise pinnekjerner. Hva kan jeg erstatte disse med uten og miste smak og konsistens?
Har hørt man kan erstatte det med solsikke kjerner. Blir ikke helt det samme, men tilnærmet lik. =)
Pinnekjerner går ikke under nøtter så vidt meg bekjent. Har servert pesto med pinnekjerner til folk med nøtteallergi uten noe problemer.
Hvor mye er en potte basilikumblader?
Og dersom man ikke har dette, og skal prøve seg på tørket urt, hvor stor mengde tror du man må ha da? 🙂
Det går med bladene fra en potte basilikum til denne oppskriften. Jeg har presisert oppskriften slik at det ikke skal være tvil om det. Resultatet blir nok ikke så bra med tørket basilikum, så det vil jeg fraråde.
Men hvor mye er en potte basilikum, du svarer ikke på det. Jeg dyrker basilikum selv, og det er vanskelig å finne ut hvor mye jeg skal ta. F.eks hvor mye fyller det når du presser det lett sammen?
Utrolig godt! God ide å lage det selv, det gikk tilogmed i min mini-stavmiksermatmølle!
Dette så godt ut! 🙂
Må prøves ut som kveldsmat en dag i påsken
Veldig god! Fikk skryt av de andre! Jeg laget den med ristede gresskarkjerner, kan anbefales!!
hei og takk for tips om sitron. Har laget pesto før men ikke med sitron. Det ble jo kjempegodt, spesielt til laks og pasta :)))) nam !!
Hei
Kan Pesto fryses? Eks. i isbittform?
Anbefaler du å fryse ned pestoen?
Hei. Kan den fryses? Jeg har hatt full klaff med basilikum plantene nå i fineværet og har masse.
Jeg fryser pesto i ziplockpose. Klemmer den flat før den går i fryseren. Da brekker jeg av ønsket mengde når jeg trenger litt. Jeg spiste nå av pesto som har ligget ett år i fryser
Går det å lage denne uten sitron? Har sitrusallergi og det er desverre så inmari mye godt som det brukes sitron i 🙂
Hei Trine !
Går det å fryse pesto.
Jeg lager alltid dobbel porsjon som jeg fordeler i bokser og legger i fryseren. Da er det bare å ta frem et par timer før bruk. Like god som ny
Hei, takk for interessant info om pesto. Jeg mangler likevel info om hva pesto kan brukes til. Jeg har registrert at den passer til laks og kylling. Hva med som smakstilsetning på smørbrød, sandwich og hamburger. Jeg skal selvfølgelig prøve, men tar gjerne imot kommentarer.
Bjørn Vidar
Sandwich! Smør begge skivene med pesto, legg stekt kyllingfilet i biter og brie mellom. legg i toastjernet. Server med salat og aioli:)
Hos oss er det noen som ikke kan fordra hvitløk. Lukten (og den medfølgende ånden) fremkaller brekninger under og lenge etter måltidet. Kan presset vanlig løk gjøre nytten?
Har laget min egen pesto i årevis. Det er feil at den bare holder et par dager. Jeg bruker noe mer kvitlauk enn i denne oppskrifta også klemmer jeg sitronsaft over når ferdig og rører inn. Holdbarheten er en måned eller lenger og den er like frisk da.
Jeg har veldig mye persille i krydderhagen vår. Hva tror du om å lage pesto av den etter basilikunoppskriftenb
Mulig det kan funke bra til fisk 🙂
Hei. Blir det helt feil uten parmesanost? (min mann liker ikke parmesan). Hilsen susan
Du kan evt. prøve denne oppskriften isteden: https://trinesmatblogg.no/recipe/grillet-squash-og-asparges-med-pistou/
Hvorfor er det nøtter i pesto? Må det være nøtter i pesto? Jeg visste ikke.
Kan jeg bruke vanlig rapsolje isteden for olivenolje?
Nei, bruk olivenolje som det står i oppskriften.