Legg også grønnsakene på grillen! Jeg har her grillet squash og asparges, som serveres sammen med en smakfull urtesaus - ypperlig tilbehør til grillet kjøtt, fisk eller kylling.

Ingredienser

GRILLET SQUASH & ASPARGES

1 squash , i skiver på langs
1 bunt asparges
olivenolje (til pensling)
1 sitron , i 4 skiver
salt
pepper

URTESAUS

1 neve frisk basilikum
1 neve flatbladet persille/kruspersille
2 fedd hvitløk , finhakket
3 ss pinjekjerner , ristet
2 dl olivenolje , extra virgin (smak til)

SLIK GJØR DU

Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne og sett til side. Ha urter, hvitløk og ca. 1 dl god olivenolje i en beholder med høye kanter og kjør det med en stavmikser til urtene og hvitløken er knust. Tilsett mer olivenolje, til du får ønsket konsistens på urtesausen. Tilsett de ristede pinjekjernene helt til slutt, og kjør blandingen litt til. Jeg foretrekker at pinjekjerne ikke er helt knust, slik at jeg får litt tyggemotstand.

Skjær squashen i skiver på langs og pensle skivene med litt olivenolje. Skjær av den trevlete delen av aspargesstilkene (eller brekk dem av der det naturlig knekker), og pensle også aspargesen med olivenolje. Grill grønnsaker og sitronskivene på varm grill, til de har brune riller og er møre og fine. (Du kan selvsagt heller benytte grillpanne, men da bør du koke aspargesen i ca. 1 minutt før du legger dem i grillpannen.) Legg deretter grønnsakene i et serveringsfat og hell ca. halvparten av urtesausen over. Resten serveres ved siden av.

Grillet squash og asparges med pistou

De grillede grønnsakene serveres som tilbehør til sommerens grillmat, og passer både til kjøtt, fisk og kylling. Grillmatoppskriftene på bloggen finner du samlet her.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste