Biff må slett ikke alltid serveres sammen med fløtegratinerte poteter og bearnaisesaus. Hva med å prøve en sandwich?! Med en tynn biff, godt brød og litt tilbehør, har du et velsmakende måltid innen rekkevidde. Slik kan det for eksempel gjøres:

Foccacia eller annet godt brød
ca 150 gram entrecôte eller annet biffkjøtt pr person
smør til å steke i
salt og nykvernet pepper
rucculasalat
tomater, i skiver
rødløk, i skiver
rød pesto
aioli
ca en potet pr person, i tynne skiver
olje til frityrsteking
maldonsalt

Begynn med potetene. Skjær opp potetene i tynne, jevne skiver. Varm opp oljen og friter potetene litt av gangen, til potetskivene er sprøstekt. Ta opp med en hullsleiv og la potetene renne av på litt kjøkkenpapir. Strø umiddelbart litt maldonsalt på.

Entrecôten bør være relativt tynn. Legg skivene eventuelt i en plastpose og bank de flate med bunnen av en kasserolle eller lignende. Stek entrecôten i smør på sterk varme, til den får en fin stekeskorpe på begge sider. Trekk stekepannen til side og la kjøttet trekke (på begge sider) på ettervarmen til det er passe stekt.

Varm gjerne opp brødet noen minutter, men det er ikke strengt nødvendig. Del foccaciaen i to på langs og smør aioli på begge delene. Fordel salaten oppå den nedre delen og ringle gjerne litt olivenolje over. Legg på biffen og ha på en raus klatt med rød pesto oppå biffen. Fordel tomater og løk oppå og legg på den øvre foccaciadelen på toppen. Server potetchips og aioli ved siden av.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Helt fantastisk blogg:) Er dagen litt grå og kjedelig, blir jeg bestandig i godt humør av å "kikke inn" hos deg. Nydelig mat med nydelige bilder.Ha ei god helg:)

  2. Jer er SÅ imponert av bloggen din… har prøvd så mange oppskrifter og alt er like godt!!!!!Ha en fortryllende helg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.