Lammestek med rotgrønnsaksymfoni, mandelpotetpurè og rødvinsaus
Her kommer menyen fra påskeaften 2010, som besto av bruschetta til forrett og til hovedrett, tradisjonen tro – lammestek. Til dessert – hva annet enn påskeegg?
FORRETT – Bruschetta med parmaskinke
Oppskriften finner du her. Vi brukte skiver av speltfoccacia som utgangspunkt og i tillegg hadde vi en skive parmaskinke oppå hver bruschetta. Det var nyyydelig!
HOVEDRETT: Lammestek med rotgrønnsaksymfoni, mandelpotetpurè og rødvinsjy:
-
Lammestek av bog el
-
Salt og pepper
-
Friske krydderurter, feks timian eller rosmarin
-
Eventuelt litt hvitløk
Bind opp kjøttet med stekehyssing og gni det inn med salt pepper og friske eller tørkede krydderurter. Stek lammesteken raskt på alle sider i smør i en varm stekepanne. Legg lammesteken i et ildfast fat og stek den ved 125-150 grader til kjernetemperaturen er ca 63 grader for rosa og 69 grader for gjennomstekt/grå. La lammesteken hvile i minst 15 minutter under folie (ikke helt tildekket) før du skjærer den opp i skiver.
- 1/2 tomat pr person
- provencekrydder
-
ca 500 gram skrelte mandelpoteter
-
1-2 dl varm melk
-
50-100 gram meierismør
-
salt og pepper
-
en neve pinjekjerner, ristet
- 1 gulrot
-
en bit kålrot
-
en bit pastinakk
-
en bit sellerirot eller persillerot
-
smør
-
saften av 1/2 sitron
-
litt sukker
-
salt og pepper
-
frisk timian, finhakket
-
1 sjalottløk, finhakket
-
1- 2 ss sitronsaft
-
1 kvast frisk timian, finsnittet
-
ca 1,5 dl rødvin
-
ca 1 dl lammekraft
-
ca 1 ss smør
Mmmm, det så deilig ut! Jeg trenger ikke kokebok lenger. Kan jo bare sjekke ut hva som frister mest her inne hos deg ;-).Her i huset har vi hatt middelhavsmat som tema i hele påsken. Mannen har servert nye retter hver dag. Forleden hadde vi storfamilien på besøk, og da hadde vi svinekjøtt stekt i bl.a rødvin, falaffel, noe vårrullignende, gresk salat, caprese, foccacia, kjøttboller med diverse krydder (det meste tror jeg). Nammis!Fortsatt god påske!
Åhh for en herlig meny på påskeaften dere hadde:) Fikk vann i munn jeg nå, enda jeg er stapp mett etter lammelåret jeg har spist idag:)
Hmmmm… her va det mye godt – ogein knall flotte bloggeg hekter deg påfortsatt fine påske — smil fra monika
Utrolig! Rettene dine ser jo helt fantastiske ut! Blir skikkelig sulten nå jeg. Du kan jo starte opp din egen restaurant jo.. Lykke til 🙂
Hei, jeg får ikke mulighet til å legge denne oppskriften på Mine Favoritter
Årsaken til at du ikke får lagt oppskriften i MINE FAVORITTER er at dette er et innlegg fra 2010. Det er kun oppskrifter lagt ut etter 1.1.11 som har det nye «oppskriftsdesignet» og kan legges i MINE FAVORITTER. Har du tatt en titt på denne oppskriften: https://trinesmatblogg.no/recipe/gratinert-lammestek-med-ovnsbakte-rotgronnsaker-og-rodvinsaus/ av nyere dato?
Lykke til!