Med litt torskefilet tilgjengelig kan du trylle frem de beste middagsretter på ganske så kort tid. Hva med å smaksette fisken med litt rød pesto? Pestoen kan du lage selv, eller du kan kjøpe ferdiglaget pesto. Dersom du vil ta deg tid til å lage pestoen selv, som jo blir aller best, kan du forsøke denne oppskriften:

Rød pesto
2 ss hakkede soltørkede tomater
1 ss hakket grillet paprika
1 fedd hvitløk
1 dl pinjekjerner, ristet
1 dl revet parmesan
olivenolje
sitron
salt og pepper

Kjør tomater, paprika, hvitløk, pinjekjerner og parmesan i en blender el, og kjør den glatt med litt av olivenoljen. Ha deretter på mer olivenolje til du får ønsket konsistens. Smak til med sitron, salt og pepper. (Denne oppskriften kan du også bruke på grønn pesto, ved å erstatte tomater og paprika med en potte frisk basilikum.)

Ovnsbakt torskefilet med rød pesto
Torskefilet
Rød pesto
salt og pepper
Pasta

Del fisken i passende stykker og legg fiskestykkene i en smurt ildfast form. Krydre med salt og pepper, og smør pestoen over fisken. Stek fisken ved ca 225 grader i ca 15 minutter, eller til fisken faller litt fra hverandre og er ferdig. Kok pastaen etter anvisningen på pakken.

Serveres med det du ønsker til tilbehør. Mitt valg denne gangen falt på ovnsbakte tomater (stekt i samme form som fisken), ruccula, forvellede sukkererter og noen flak parmesan.

Velbekomme!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Tusen takk for et supert fiskemiddagstips til en som sjelden klarer å få til fiskemiddager slik at alle kan like det! Dette må prøves, imorgen kanskje?! Hehe

 2. Hei :)Forsøkte denne oppkriften, men glemte å kjøpe soltørkede tomater og pinjekjerner. Brukte isteden vanlige tomater og solsikkekjerner! Fargen på pestoen ble mer orange, men smaken var kjempegod! 🙂

 3. Tusen takk for en veldig inspirerende blogg! Jeg er hjemme med min lille datter for tiden. Jeg er veldig glad i å lage mat, og har sett fram til noen mnd som hjemmeværende med mulighet til å bruke litt ekstra tid på kjøkkenet. Slik ble det ikke. 0 % inspirasjon og 100 % ammetåke er en dårlig kombinasjon! Nå kommer sakte men sikkert inspirasjonen tilbake, mye takket være bloggen din! Lagde denne røde pestoen i går, men hadde den over bakte poteter til lettsaltet torsk. Veldig godt! Tusen takk!

 4. Utsøkt middag! Jeg har fulgt bloggen din lenge, og dette var den første middagen jeg prøvde meg på etter lenge å ha ønsket meg dine retter til middag hver dag. Dette er den beste fiskemiddagen jeg noen gang har spist! Du har mange gode oppskrifter på fiskemiddager og jeg sitter nå å venter på at Fiskepakken skal bli klar. Dine kreative og spennende oppskrifter realiserer ønsket mitt om å kunne spise mer fik. Før har det bare vært laks med sitronpepper, men nå har du åpnet min veden for mye mer! Jeg er glad i bloggen din! Du burde nesten få en utskriftsfunksjon på oppskriftene!

 5. Tusen takk for koselige tilbakemeldinger! Jeg er glad i fisk, og spesielt torsk, og elsker å prøve ulike varianter. Morsomt at disse også faller i smak hos andre. Jeg serverte denne torskeretten selv til studievenninner etter jobb på mandag, sammen med brokollisalat, og det var også en suksess! Ja, savner selv utskriftsfunksjon på oppskriftene, men tror ikke Blogger har det i konseptet sitt. Hvis de likevel har det, eller det finnes andre funksjoner for utskrifter, vil jeg gjerne ha et tips!Trine 😉

 6. Idag lagde vi denne til middag…og det var helt nydelig. Så godt med noe nytt med fisk. Til og med barna syns det var kjempegodt.. 🙂

 7. I dag har vi laga denne retten til middag. Vi har ikkje smarkt enno, sidan vi ville ha fisken LITT lenger i omnen. Det lukter veeedlig godt, og vi greier nesten ikkje vente! Vi har laga med grøn pesto, sidan me ikkje hadde raud i butikken. Er fast leser av mat-bloggen din! Er hekta 😉 Keep up the good work!

 8. Bankers! Var akkurat noe slikt jeg var på utkikk etter, og alle ingrediensene finnes i kjøleskapet fra før. Da er middagsplanene klar for morgendagen. Gleder meg. 😉

 9. Ok, stupid question: åssen baker man tomater?XD Er det bare å hive dem i ovnen eller?Høres utrolig godt ut, og nå som jeg har kjøkketet i kollektivet mitt for meg selv kan jeg grise og søle så mye jeg vil!:D

 10. Hei!Dette har jeg faktisk laget flere ganger allerede før jeg så det her hos deg, legger gjerne både tomater løk og paprika med i formen. Prøv med steinbit eller kylling, nydelig!

 11. Er ny på disse sidene, men har smakt denne retten før og syns den er knakende god. Har planer om å servere dette på en bedre middag med 12 storspisende kamerater. Har beregnet en 1/2 kilo torskefilet pr person, men usikker på hvor mange ganger jeg må gange ingrediensene i pestooppskriften for å få nok til 6 kilo fisk. Kan ikke se hvor mange porsjoner oppskriften er beregnet på. Noen som har noe formening om dette? Syns også det blir kjedelig med pasta, så takknemmelig for tips på spennende alternativ til pastaen.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste