Nå når jeg har fått smaken på Salmalaks klarer jeg ikke å la være å kjøpe Salmalaks når det står laks på handlelisten… Her kommer en tradisjonell laksevariant, med agurksalat og rømme:

Laks, feks Salmalaks
Asparges eller andre grønnsaker (for eksempel gulrøtter)
1/2 slangeagurk
5 ss vann
1 ss eddik
1 ss sukker
salt og hvit pepper
Lettrømme eller creme fraiche

Begynn med agurksalaten: skjær agurken i tynne skiver (bruk gjerne en ostehøvel). Rist sammen vann, eddik, salt, sukker og pepper. Hell blandingen over agurken og la salaten stå å trekke minst 20 minutter.

Legg laksen i et smurt ildfast fat. Ringle over litt olivenolje, ha på litt maldonsalt og litt nykvernet pepper. Bakes i stekovnen ved ca 180-200 grader i ca 12-16 minutter, eller til fisken er passe stekt og «faller» fra hverandre.

Serveres med nykokte grønnsaker og ris eller poteter, og en liten rømmeklatt eller creme fraiche.

Velbekomme!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Jeg er også blitt helt avhengig av salmalaks. Den er jo så nydelig og det er så masse man kan bruke den til. Personlig synes jeg den er best rå, men den er også kjempegod i en eller annen kokt/stekt/bakt-variant.

  2. Torill; enig med deg i at Salmalaksen også er god rå. Men når du ovnsbaker den og får den "nesten-rå", da blir det utrolig god altså! Anonym; Salmalaks er norsk fersk laks som er pakket senest 4 timer etter at den er fanget. Den er utrolig god, så kommer du over den i butikken bør du forsøke!Randi; Tusen takk for awarden! Utrolig morsomt! Trine 😉

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste