Julekalender og bringebærcookies
Jeg har nok alltid vært litt over middels ”julete”. Det kan jeg takke min kjære mamma for, som alltid legger mye tid og kjærlighet i mat og pynt i jula. Jeg har også selv oppdratt to flotte jenter som nå har flyttet hjemmefra og er i ferd med å etablere egne hjem. Hjem de fyller med egne juletradisjoner, noen har de tatt med seg hjemmefra og andre skaper de selv. Vi hadde knapt skrevet oktober før min yngste datter ville sette av en søndag i desember til julebakst. Et par uker etterpå tikket det inn en mms med bilde av flotte kakebokser som skal fylles i løpet av desember. En annen tradisjon vi har er å lage julekonfekt og annet snop til jul. Alt dette håper jeg å kunne blogge litt om i tiden før jul, i tillegg til annen god julemat- og ikke minst enkel og god hverdagsmat.
I dag er det 1. desember og en dag mange små barn har sett frem til. Min vesle Mathias på snart 18 måneder vet nok ikke helt hva han har i gjære, men har fattet stor interesse for nissegutten som er 150 cm på strømpelesten som nylig har flyttet inn til oss. Mammaen klarte ikke å motstå denne flotte nissegutten fra Maileg, og kjøpte seg derfor fri fra å sy julekalender til sin sistefødte. Nissen er i dag spekket med 24 små og store hemmeligheter, som Mathias er veldig interessert i. Julekalenderen har forresten fått en høy og en lav spiker å henge på, og alt tyder på at nissen nok for det meste blir hengende på den øverste spikeren…
I morgen kommer det en liten adventsgave til en av dere også, så følg med!
Jeg har allerede bakt ett slag med småkaker, og kakeboksen er nå snart tom, etter koselig besøk av små og store jenter i helga. Det var også forventet, for når det kommer bringebærcookies på bordet så går det raskt unna. Og det er kanskje like greit, for dette er ikke slankemat… Dessuten synes jeg det er bedre å spise opp julekakene før jul, enn å kaste de etter jul. Uansett skal det bakes mere fremover, så følg med!
Dette er heller ikke typisk julekake, smaker godt året rundt! Til ca 25 cookies trenger du:
100 gram smør100 gram melis3-4 ts vaniljesukker1 egg2 ss maizenna170 gram hvetemel1/2 ts bakepulverTykt bringebærsyltetøy
Stekes ved ca 160 grader i ca 20 minutter, eller til de er passe stekt. Pass på mot slutten av steketiden. Avkjøles på rist. Oppbevares i kakeboks når de er helt avkjølte og tørre.
Ha en fin 1. desember!
Dette var en god ide. Jeg skal følge med på kalenderen hver dag. )Flotte bilder og spennende oppskrifter du har. Jeg gleder meg!
Å, så koooooselig med en blogg-kalender.Dette blir mors kalender i år.Tusen takk for flott tiltak – jeg skal titte innom hver dag.Og jeg tror jammen at jeg skal bake cookies ;)Ha en strålende 1. desember!
så gøy med julekalender i bloggen 🙂 gleder meg til å bli inspirert!
Hei.Så koselig med en kalender – gleder meg til å følge kalenderen din :)Dette ble jeg inspirert av – må jeg starte noe også tro….vi får se vi får se… :)Marit 🙂
Gjett om jeg kommer til å følge med her!Vi pleier også å snikspise av julekakene før jul. De er absolutt best da!Jeg har også en ambisjon om å blogge daglig i desember. Det blir nok en del oppskrifter, særlig på søte saker :-)I dag har jeg forresten blogget om vår 18 år gamle, hjemmelagde adventkalender – et fellesprosjekt idErik og jeg laget i vår første (før)jul sammen. Ønsker deg ei flott adventstid!Pludrehanneklem
Hei kjære kjære Trine. Du og du så flink du er. Må få prøve lage en slik fin kalender jeg og, men må vente til jeg blir litt mer tålmodig. Ha en fantastisk desember:) Kose Jægern:) Kjempe søtt med liten og stor spiker:)
Jeg er daglig innom bloggen din selv om jeg ikke legger igjen "spor",du gir stadig inspirasjon,takk.Cookies er alltid godt,og jammen tror jeg disse må lages torsdag,til venninnekaffen. :)Gleder meg til å følge kalenderen din i desember,kjekt å ha noe å glede seg til.Mvh. Marit,Lesja-som forøvrig er en stor "Schakendafan" ;))og som vurderer å gå over fra scrappeblogg til matblogg 🙂
Her finner jeg oppskrifter som prøves ut. Gøy med kalender i bloggen.Ha en fin førjulstid.Marit S
Hurra, det ble julekalender. Gleder meg til julestemning på bloggen din frem mot jul. Klem fra vaffelhjerte-Elise.
de så gode ut :DFlott adventskalender
De her skal jeg prøve å få lagd i løpet av uka! 😉 Eller det blir enten de her eller "halvmåner" fylt med bringebær. 🙂 mmm!
Disse må jeg også prøve meg på før jul! Så herlig å få så mange tips på rekke og rad 🙂
Min bestemor har laget nesten samme i mange år men hun brukte å ha melis på toppen og syltetøy under.
Noen som kjenner den typen med melis?
Bestemor har mistet oppskriften