Entrecôte er godt egnet å helgrille til sommerfesten, da marmoreringene i kjøttet gjør at det blir ekstra saftig og godt. Å helgrille kjøttstykker er slett ikke vanskelig, men krever litt tid og tålmodighet. Det er tre ting som er viktige når du skal helgrille kjøtt, nemlig å benytte steketermometer, snu kjøttet ofte og sist, men ikke minst å la kjøttet hvile før du skjærer det opp. Følger du disse rådene og oppskriften nedenfor er du langt på vei til et vellykket resultat og glade sommergjester! Som tilbehør til kjøttet serverer jeg urtesmør, en deilig tomatsalsa og chilipoteter med paprika.

Ingredienser

HELGRILLET ENTRECÔTE

1 kg entrecôte , romtemperert
salt og pepper

URTESMØR

200 g smør (ca.), i terninger
2 fedd hvitløk , finhakket
friske krydderurter , finhakket (feks persille, basilikum eller timian)
1/2 sitron skallet av + ca. 1 ss sitronsaft

TOMATSALSA MED EPLE OG BASILIKUM

200 g cherrytomater , i båter
1 grønt eple , i terninger
1/2 rødløk
1-2 ss hvitvinseddik
3-4 ss god olivenolie
salt og nykvernet sort pepper
1 neve frisk basilikum hakket

SLIK GJØR DU

IMG_3159

Gni kjøttet inn i salt og pepper, og grill kjøttet på direkte varme i 3-5 minutter på alle sider. Legg deretter kjøttet på en sone uten direkte varme. Mens du griller må du ha på lokket og huske å snu kjøttet jevnlig. Bruk et steketermometer som er egnet til grilling.

Mens kjøttet ligger på grillen lager du urtesmøret ved å røre sammen mykt smør, hakket hvitløk, sitronsaft + skall, samt de hakkede krydderurtene. Sett urtesmøret kaldt.

Når kjøttet har en kjernetemperatur på ca. 55 grader tar du det vekk fra grillen og legger det på et dobbelt lag med aluminiumsfolie og fordeler omtrent halvparten av urtesmøret oppå kjøttet sammen med noen kvister friske krydderurter. Pakk folien godt rundt kjøttet og legg et håndkle eller lignende rundt, slik at kjøttet blir godt isolert, men gjerne slik at steketermometeret fortsatt er synlig. La kjøttet hvile i folien til det har ønsket kjernetemperatur. Kjøttet er rødt ved 55-60 grader og rosa ved 65 grader.

Skjær opp grønnsakene som angitt og ha dem i en liten salatbolle. Press sitronsaften over. Rør sammen hvitvinseddik og olivenolje og smak til med salt og pepper. Vend dressingen forsiktig inn i salaten. Til slutt vendes basilikumen forsiktig inn.

Tomatsalsa med eple og basilikum

Skjær kjøttet i passende skiver og server resten av urtesmøret ved siden av. Serveres med tomatsalsaen og for eksempel chilipoteter med paprika.

Velbekomme!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Det ser jättegott ut. Här i USA är det sååååå populärt att grilla eller barbecue som det heter här. Skillnaden är att det tar längre tid eftersom man använder strålningsvärmen. Det är lägre temperatur men köttet blir godare om man anrättningen allt långsamt ☺

  2. I dag har jeg testet denne retten med chilipoteter….smakte UTMERKET!
    Det er sjelden (les aldri) vi ikke krydrer maten når vi spiser….det gjorde vi ikke i dag. Veldig smakfull og et meget vellykket måltid! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste