Kanaripoteter og kjøttboller er et «must» ved ethvert tapasbord. Og som tilbehør til begge deler smaker det godt med blant annet tomatsaus. Her kommer oppskrift på en fyldig og god tomatsaus som alltid står på mitt tapasbord. Du trenger:

400 g hermetiske tomater
1 ss smør
1 stk løk, finhakket
2 båter hvitløk, finhakket
1 stk rød chili – rød eller grønn, finhakket
2 ss frisk timian

Fremgangsmåte:
Smelt smøret i en kjele og fres deretter løken til den blir myk og blank. Tilsett hvitløk, chili og timian. Sausen skal småkoke ca. 10 minutter. Smak evt til med litt salt og pepper. Kan serveres varm, lun eller kald.
Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei, i går bakte jeg Room gulerotkaken og jeg er veldig usikker på de målene du nevnte på den lille langpannen..Jeg har en som er 39 x 23 og laget derfor 1,5 gang av oppskriften, men det ble veldig mye… tror det hadde vært perfekt med opprinnelig oppskrift. Så kan det stemme med de målene du nevner?

  2. Tusen takk for det Hanne, alltid koselig når du legger igjen en hilsen i bloggen min. God helg til deg også! Anonym; når det gjelder størrelser på langpanner varierer jo det fra ovn til ovn. Den du har er en del større enn min, men kan fint brukes på oppskriften – kaken blir da litt lavere enn min. Å lage 1,5 gang av oppskriften er nok litt i overkant. Som nevnt i oppskriften er min form ca 22×32 cm, og den blir alltid vellykket! Jeg vil anslå at dersom du øker deigmengden med ca 1/3 vil den passe fint i en stor langpanne, 30×40 cm.Lykke til neste gang du baker gulrotkaken, for jeg håper du gir den en sjanse til! Ha en fin helg! Trine 😉

  3. Hei, takk for godt tips :).kaken ble utrolig god, så smaken var det ikke noe å si på. Alle på jobb syntes også det var en av de beste gulrotkakene de hadde spist! Ha en fin helg. //Cecilie

  4. Hvor lang tid i forveien kan jeg lage denne sausen?:D
    Og er det andre retter til tapas som kan lages dagen i forveien for å unngå total kaos på selve dagen:)?

    Hilsen Linn

  5. Ender alltid opp på bloggen din. Så mange herlege oppskrifter at eg blir heilt gal! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste