Scones
I dag har jeg laget solbærgele og ripsgele, og derfor ble det scones til kvelds, slik at vi kunne smake på dagens produksjon. Og jammen smakte det godt! Og raskt gikk det også, 20-25 minutter totalt, fra jeg begynt med deigen til jeg tok ut nystekte, deilige scones ut av ovnen… Her er det bare å sette i gang!
Til ca. 12 scones trenger du:
- 5,5 dl hvetemel
- 3 ts bakepulver
- 2 ts sukker
- 1/2 ts salt
- 100 gram kaldt smør
- 1 egg
- 1,5 dl melk
Bland sammen nesten alt hvetemelet, bakepulver, sukker og salt. Smuldre inn smøret og tilsett melk og egg. Rør deigen sammen, men ikke arbeid deigen for hardt/lenge, da kan den lett bli seig og vanskelig å forme. Er deigen klissete, tilsett resten av hvetemelet. Ha deigen over på et melet bakebord og klapp deigen ut til en rund leiv ca 2 cm tykk. Stikk ut rundinger med et melkeglass eller en kopp og sett på bakepapirkledt stekebrett.
Stek i varm stekeovn på midterste rille, 225 ºC i ca 12-15 min. Scones bør serveres nystekte, feks med brunost eller hjemmelaget syltetøy.
Velbekomme!
Publisert 16. 8. 2009
Legger ved referanse til en fantastisk god sconesoppskrift fra Opplysningskontoret for brød og korn
http://www.brodogkorn.no/oppskrifter/scones/
Med 4ss bakepulver kan de ikke smake særlig godt
Dette var godt! Og mine scones ble faktisk seende ut omtrent som på bildet ditt også, noe som slett ikke er noen selvfølge uansett hvor nøye jeg følger en oppskrift 🙂
mine ble litt tørre – noen tips til dette? Hvor mange dager vil du si de holder seg?
Scones er ikke så holdbare og blir fort tørre. De bør derfor helst nytes når de er ganske nystekte.
I dag har jeg og min datter bakt disse scones’ene. Det var en suksess, spesielt fordi vi skar ut noen av dem med en stjerneform. De smakte veldig godt med jordbærsyltetøy, mango-ananas-syltetøy og honning. Disse kommer vi til å lage flere ganger.
Hei! Her om dagen smakte jeg scones med appelsinsmak (og vanilje) fra kaffebrenneriet. Det smakte kjempegodt. Har du et tips til hvordan jeg kan få med disse smakene OG bruke din oppskrift? Appelsinjuice er jo veldig «tilgjengelig», kan det brukes? Takk for svar på forhånd!
Du kan sikkert bruke revet appelsinskall og vaniljestang:-)
Vaniljekesam og revet appelsinskall blir kjempegodt. Og hvis du vil… hakket hvit sjokolade, smaker himmelsk
Ikveld har me bakt sconesane dine, og dei blei kjempegode. Du kan sjå dei på min blogg 🙂
Me tilsatte tørka aprikoser og sjokoladebitar for det gjere dei på favorittkafeen vår 🙂
Eg må sjekka ut bloggen din meir 🙂
Ha ei flott helg!
Hei!
Lagte disse sconesene idag til blomkålsuppen (din oppskrift), og dette smakte kjempegodt
Hei!
Hvis jeg erstatter 1,5dl av melet med havregryn, må jeg tilføre mer væske?
Hei.
Dersom jeg kune vil lage 6 stk, er det bare til å halvere alt av ingredienser?:)
Bakt disse flere ganger nå. De er enkle å lage, og. jeg har alltid det som trengs i hus. og selvfølgelig det viktigste, De er veldig gode:-)
🙂
Hei! Kan man legge deigen i kjøleskapet over natta, og steke dem neste dag?
Ja, jeg lurer også på om deigen kan ligge i kjøleskap over natta? Evt kan Scones fryses?
Hei
Kan man lage scones deigen om kvelden og steke te frokost ?
Takk for en kjapp og god oppskrift! Kjempegode frokostbrød.
Har ikke egg….kan jeg allikevel bake disse?
Jeg bakte mine uten egg, og de ble kjempegod. Jeg tilsatt bare litt creme fraiche i stedet.
Blitt min favoritt oppskrift på scones. Lett, med ingredienser som jeg alltid har, og det viktigste de smaker nydelig 🙂
8 dl hvetemel,2ss sukker,3ts bakepulver,1 Ts salt,50 gr smør,4 dl kefir.
220gr ca 10 min!
Hei
Prøvde oppskriften og fulgte den etter oppskrift, men de vokste ikke!
Hva har jeg gjort galt?
kan man bruke olje istedet for smør?
Hei
Har brukt denne oppskriften mange ganger.
Bytter av og til ut noe av melet med grovt mel.
Det er godt forhold med 5,5 dl mel og egg/1,5 dl melk.
Er vill og gal av og til, har i mandelessens og strør på hakkede mandler på toppen. (smaker litt kunstig mandel, men veldig god «london-feeling»
De er ikke så gode på kaker i UK, men mandelessens kan de.
Hei!
Finn ikkje «legg til i favoritter» på denne oppskrifta, kva gjer eg feil? kan det fiksast? den er i alle fall ein favoritt for meg:)
Jeg har skrevet om det her: https://trinesmatblogg.no/faq/#jeg-finner-ikke-legg-til-i-favoritter-i-denne-oppskriften
Fin oppskrift
Elsker nybakte scones
Hei.
Kan jeg gjøre klar deigen på kvelden og steke på morgenen?
Hei lagde nettop sconesene dine, kjempegode De var også gode med havregryn oppi❤️
Ekstremt gode!! Kan alltids stole på Trine 😀
smuldre inn smøret?
Med K krok eller hendene?
Hilsen Ingvill
Jeg bruker kjøkkenmaskin, men du kan gjøre det for hånd også. Ta gjerne en titt på denne oppskriften, som er av nyere dato: https://trinesmatblogg.no/recipe/scones-med-spelt-notter-og-rosiner/
Jeg synes de ble tørre og snaker mye smør.. Har ikke laget scones før så vet ikke hvordan de «skal» være, men det var litt merkelig. Liker ellers at den er sunnere en mange oppskrifter med mindre sukker 😉
Supergode! Disse blir en favoritt her hjemme!
Hei! Jeg laget denne oppskriften i dag, bare at jeg byttet ut hvetemelet med grovmel, brukte kokkosolje istet for smør og kokosmelk i stedet for melk! Ble nydelige! Takk for inspirasjon til matglede!
Tusen takk for at du deler dine tips, og takk for hyggelig tilbakemelding!
God morgen,
Jeg bruker ofte denne oppskriften din. Er tom for bakepulver i dag . Kan jeg bruke tørrgjær?
Mvh T Solberg
Hyggelig å høre at oppskriften faller i smak. Du kan dessverre ikke erstatte bakepulver med tørrgjær når du skal lage scones. Tørrgjær krever for- og etterheving før du kan steke baksten.
Hei! Kan sconesene fryses? Hvordan ville du i så fall ha tilberedt dem etter at de hadde vært fryst?
Bloggen din er super!
Scones kan fryses. Tines til romtemperatur og varmes i 10 min i ovn.
Veldig gode. Vet du hvor mye kalorier og proteiner og sånn det er på en scones?
Lagde disse i dag til fiskesuppe, de ble kjempe gode.
Ikke siste gang de blir lagd 🙂
Tusen takk for oppskriften!
Klem
Bente
Hei hei, hvordan er det å lage deigen en dag i forveien, om den settes i kjøleskapet over natten?
Elsker disse
Det har jeg ikke testet.
Scones kan fryses før steking og stekes da rett fra frysen. Blir ekstra gode , dette er hemmeligheten til Hotel Bristols scones .Jeg har prøvd dette og det funker bra 🙂
Hva da med steketid og temperstur?
Disse scones’ene tok mammahjertet tilbake til ungdomstiden når vi lagde på mat og helse, og de skuffet ikke! Lagd de to dager på rad, med to ulike kokker – og like godt resultat! Takk for god oppskrift!
De blir sikkert gode med halvparten av smøret! Det ble litt for mye for min smak! Ellers gode
Om jeg ikke ønske steke alle på engang, hvordan kan jeg oppbevare resten av deigen?
Du kan oppbevare den i kjøleskapet, eller fryse den ned. Lykke til!
Kan hvetemel byttes ut med speltmel?