Hva smaker vel ikke bedre enn en lunken blåbærterte med myk vaniljeis? Sunt er det også, blåbærene i alle fall… Nå på tampen av blåbærsesongen er det fremdeles håp om å finne noen friske bær i skog og mark. Blåbæravlingen har i alle fall vært fin på Østlandet i år! Uansett er det blåbærsesong året rundt i frysedisken, så denne terten er en suksess året rundt i vår familie!Lag mørdeig av:
375 gram hvetemel
1/2 ts bakepulver
175 gram kaldt smør, i terninger
125 gram sukker
1 egg, pisket
Fyllet:
250 gram blåbær
litt sukker
melk til pensling
Bland mel og bakepulver i en bolle. Tilsett smøret og arbeid deigen sammen med fingrene – til en kornete masse. Tilsett sukkeret og deretter sammenvispet egg. Tilsett litt mer mel om nødvendig. Deigen skal være ganske fast.
*
Kjevle ut ca 2/3 av deigen og kle en 23 cm terte-/paiform. Ha utover bærene og dryss over litt sukker. Kjevle ut resten av deigen og skjær tynne strimler som legges over blåbæren som et gitter. Pensle terten med litt melk. Stekes på ca 190 grader i 30-35 minutter, eller til terteskallet er gyllenbrunt og blåbærene er møre. Terten serveres varm eller kald med vaniljeis, vispet krem eller creme fraiche.
*
Velbekomme!
Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Denne absurd gode terten lagde jeg med hjemme plukket blåbær, overrasket familien med et rent hus og en nyligbakt terte på bordet. Mormor sa terten var ”number one”, tusen takk for en digg blåbær terte! 🙂 Hilsen Hannah 15 år!

    1. Så flink du er – og så heldig familien din er som kommer hjem til rent hus og deilig blåbærterte! Lykke til med nye eksperiment på kjøkkenet fremover!
      Klem fra Trine 😉

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste