17.mai kaken over alle 17. mai kaker
På nasjonaldagen er det bare en kake som gjelder her i huset, nemlig 17. mai kaken over alle 17. mai kaker! Jeg tror vi snart kan feire 20 års jubileum med denne kaken nå, om vi ikke allerede har gjort det. Jentene har uansett andre gjøremål alltid tid til å komme hjemom en tur for å spise kake, selv under russetiden. Også i år var vi fulltallig rundt kaffebordet!
Utgangspunktet for Kaken med stor K er en sjokoladesavarin, som dekkes med krem og pyntes med masse frisk frukt og sist men ikke minst, marengs!
Jeg har savarinform i to størrelser, en liten og en stor. Oppskriften er beregnet til den lille, og når jeg skal lage den store dobler jeg bare oppskriften. Her går det i dobbel oppskrift!
Bunn:1 egg125 gram sukker125 gram hvetemel1,5 ts bakepulver1 ts vaniljesukker2 ss kakaopulver3/4 dl melk75 gram smør, smeltet og avkjølt
Pynt:marengshermetiske pærerkiwi, delt i biterjordbær, delt i 2 eller 4vispet kremfløteEventuelt litt mørk sjokolade
Visp stiv eggedosis av egg og sukker. Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og kakao, og vend det forsiktig inn i eggedosisen. Tilsett melk og smeltet, avkjølt smør. Rør deigen jevn, men vær forsiktig slik at du ikke rører for mye. Hell deigen i en smurt savarinform. Stek kaken på 175 grader i ca 25-30 minutter, eller til den er ferdig. Bruk stekenål. Avkjøl kaken på rist.
Hvelv kaken forsiktig over på et stort kakefat. Dekk sjokoladesavarinen med vispet kremfløte. Fyll «hullet» med jordbær, kiwi og marengs. Sett pærene som vist på bildet og fyll på enda mer kiwi, jordbær og marengs. Det som eventuelt blir til overs kan du legge på kakefatet rundt kaken. Pynt kaken med marengs og evt mørk sjokolade.
Gratulerer med dagen!
Publisert 17. 5. 2009
Denne kaken ser jo bare helt fantastisk ut!! Får nesten vann i munnen av bildene… 🙂
Den så kjempegod ut! =)
Kan man lage denne med vanlig kakeform i stedet? Jeg har ikke sånn savarin-form. Ser så innmari god ut!
Savarinformen min takket for seg rett før 17 mai i fjor, og jeg laget da kaken med vanlig sjokoladekakebunn, se dette innlegget: http://trinesmatblogg.no/2010/05/17-mai-kake/ Det ble kjempegodt det også! 😉
Tro om man kan lage denne i kveld?.. altså dagen før dagen 🙂
Du kan selvfølgelig lage kakebunnen dagen før, og eventuelt også ha på kremen, men frukt, bær og marengs bør haes på rett før servering.
Jet har ikke slik form, me. Kan man ikke bruke springform, og sette en form i midten? Å bruke samme oppskrift?
Du kan benytte vanlig form også, men jeg vil da anbefale deg å benytte en annen kakeoppskrift, for eksempel denne http://trinesmatblogg.no/2011/04/sjokoladekake-med-sjokoladekrem-og-jordb%C3%A6rstr%C3%B8ssel/ eller denne: http://trinesmatblogg.no/2010/03/brownies-med-bringeb%C3%A6rbomber/ (uten bringebær). Lykke til!
Jeg tok den oppskriften du hadde her, og satt en keramikk cupcakeform i midten!:-) fungerte utmerket:-P god kake, fikk mye skryt av den! Tusen takk 🙂
hei!! når du skriver 3/4 dl melk.. hva mener du da?? tuuusen takk
3/4 dl melk er det samme som 0,75 dl melk. 🙂
Denne ser fantastisk ut 😛 Hvor mye kremfløte (pynt) bruker du å kle kaka med?
oppskriften er beregnet på den lille……her går det i den store, hva betyr det, er d den lille du har her? Stressa før 17 mai men meget glad i bloggen din!!!!! hilsen anne
Det husker jeg dessverre ikke, det er fire år siden (men tror det er brukt en savarinform på 24 cm i diameter)… HVis du ikke har begynt på kaken enda anbefaler jeg heller kakebunnoppskriften til den nyeste varanten: http://trinesmatblogg.no/2012/06/12/sjokoladefestkake-med-friske-baer/
Er kaken så fast at man kan dele den opp og fylle den?
Er det slik at den lille porsjon med deig passer til en savarinform av 24 cm i diameter?
Det stod ikke helt klart for meg. Tusen takk for svar.