Krumkaker
For 19 gang skal Liv og jeg steke krumkaker sammen. En hyggelig og nyttig tradisjon!
Her er oppskriften, som er lett å tilpasse:
egg
sukker
smør, smeltet
hvetemel
2-3 ss varmt vann pr. egg
Vei først opp eggene (jeg bruker vanligvis 3-4 egg) og vei opp samme vekt av sukker, smør og hvetemel. Blandes sammen i en foodprosessor, og tilsett deretter 2-3 ss varmt vann pr. egg. La røren svelle i minst 20 minutter.
Legg en passe stor klatt midt i krumkakejernet , trykk godt ned og stek på svak varme til krumkaken er passe stekt. Rulles straks rundt en «krummer» til kremmerhus. Avkjøles på rist. Alternativt kan du straks legge den ferdigstekte kaken i en liten skål, som du kan servere is eller noe annet godt i! Pass på fingrene, det kan bli varmt og her må ting skje raskt!
Hei. Hvorfor skiller krumkakerøren min seg.
Visper eggedosis, har i vekselsvis
avkjølt smeltet smør og mel. Tilslutt litt
temperert vann og da skiller den seg.
Hva gjør jeg feil?
Jeg har begynt å ha deigen i sprøytepose. Synes det er mere lettvint.
Gammel god oppskrift. ☺️