I disse førjulstider er det et mylder av oppskrifter på "verdens beste ribbe" og "sprø-svor-garantier". Tilberedningsmåtene varierer veldig, og det er derfor ikke enkelt å navigere i denne "ribbejungelen". Jeg vil ikke utrope meg til noen ribbeekspert, for jeg lager stort sett bare ribbe på julaften, og har benyttet ulike oppskrifter gjennom tidene. De siste årene har jeg langtidsstekt ribba med godt resultat. Det er mange som har etterlyst oppskrift på langtidsstekt ribbe, og jeg har derfor i år gjort et unntak og har stekt to ribber i løpet av de siste ukene, for å teste litt før jeg deler dette innlegget med dere. Min erfaring er at ribba blir aller best dersom du benytter ribbe av god kvalitet, krydrer den godt, langtidssteker den, benytter steketermometer - og følger du tipsene nedenfor får du høyst sannsynlig sprø svor også.
Dersom du ikke har tid til å langtidsstekte ribba kan du benytte denne oppskriften på klassisk juleribbe.
Ingredienser
3 1/2-4 kg | tynnribbe (beregn ca. 500 g pr. person) |
2 1/2 dl | kyllingkraft |
Bli medlem for å lese videre
Som medlem får du blant annet:
- Tilgang til alle oppskrifter og artikler
- Tilgang til alle uke- og festmenyer
- Svarprioritet i kommentarfeltet
Allerede medlem? Logg inn her