NØTTECOOKIES MED APPELSIN

Nøttecookies med appelsin

Kjeks er undervurdert, synes jeg! Kjapt og enkelt å lage, og de kan varieres etter smak og behag. Jeg har i disse kjeksene benyttet Bremykt, som kan benyttes i all slags bakst. Bremykt består av kun naturlige ingredienser, nemlig meierismør og rapsolje, ingenting annet. Mens smøret (70%) gir den gode smaken, gjør den sunne rapsoljen (30%) at konsistensen blir mykere og er dermed perfekt å benytte når du skal lage kjeks. Dagens godbiter er smaksatt med hasselnøtter, appelsin og vaniljestang, en kjempegod match etter min smak. Oppskriften gir ca. 20 kjeks, men lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang.

  • 125 g Bremykt
  • 75 g sukker
  • 1/2 vaniljestang, frøene
  • 1 appelsin, revet skall
  • 100 g hasselnøtter, malt
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • melisdryss (kan sløyfes)

Nøttecookies med appelsin

Ha smør og sukker i en bolle og rør det godt sammen til du har en jevn og litt kremete blanding. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med K-spade, hvis du har. Tilsett frøene fra vaniljestangen og kjør blandingen litt til. Vask appelsinen i lunkent vann og tørk den med litt kjøkkenpapir. Riv skallet fint med et zesterjern eller lignende (kun det oransje) og ha det i bakebollen. Du kan gjerne benytte sitronskall istedet, hvis du heller foretrekker det.

Mal nøttene fint i en kjøkkenmaskin med kniver (eller lignende), og bland det sammen med hvetemel og bakepulver. Ha blandingen litt etter litt i smørblandingen, og kjør det i kjøkkenmaskinen til alt er godt blandet. Deigen er litt smulete, men skal likevel fint la seg forme til kuler (ca. 3 cm i diameter). Form ca. 20 kuler og fordel dem på 2 bakepapirkledd bakebrett. Press kulene delvis flate slik at de er i underkant av 1 cm høye.

Stekes ved 180 grader (over- og undervarme) midt i ovnen i 12-14 minutter, til de er gylne under og har tatt litt farge i kantene. Følg med mot slutten av steketiden slik at du unngår at kjeksene blir brent. La dem hvile på bakebrettet i ca. 5 minutter, og løft dem deretter forsiktig over på en rist for avkjøling.

Nøttecookies med appelsin

Gi kjeksene et lite melisdryss og nyt dem sammen med en god kopp kaffe eller te.

Dersom kjeksene oppbevares i tett boks så kan de holde seg i flere uker, sies det. Hjemme hos oss blir de uansett ikke så gamle, for plutselig er kakeboksen tom.

ENJOY!

Dette innlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Fjordland, som står bak blant annet Bremykt


, ,

Én Kommentar

  1. Heidi 30. november 2016 at 09:34 #

    God morgen fra Harstad.

    I dag lager jeg Cookies ala Tine.
    Gleder mæ.

    Ha en fin uke!

Legg igjen en kommentar