Kjeks er undervurdert, synes jeg! Kjapt og enkelt å lage, og de kan varieres etter smak og behag. Disse godbitene er smaksatt med hasselnøtter, appelsin og vaniljestang, en kjempegod match etter min smak. Oppskriften gir ca. 20 kjeks, men lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang.

Ingredienser

125 g smør
75 g sukker
1/2 vaniljestang , frøene (eller 1/2 ts ekte vaniljesukker)
1 appelsin , revet skall
100 g hasselnøtter , malt
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
melisdryss (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Nøttecookies med appelsin

Ha smør og sukker i en bolle og rør det godt sammen til du har en jevn og litt kremete blanding. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med K-spade, hvis du har. Tilsett frøene fra vaniljestangen og kjør blandingen litt til. Vask appelsinen i lunkent vann og tørk den med litt kjøkkenpapir. Riv skallet fint med et zesterjern eller lignende (kun det oransje) og ha det i bakebollen. Du kan gjerne benytte sitronskall istedet, hvis du heller foretrekker det.

Mal nøttene fint i en kjøkkenmaskin med kniver (eller lignende), og bland det sammen med hvetemel og bakepulver. Ha blandingen litt etter litt i smørblandingen, og kjør det i kjøkkenmaskinen til alt er godt blandet. Deigen er litt smulete, men skal likevel fint la seg forme til kuler (ca. 3 cm i diameter). Form ca. 20 kuler og fordel dem på 2 bakepapirkledd bakebrett. Press kulene delvis flate slik at de er i underkant av 1 cm høye.

Stekes ved 180 grader (over- og undervarme) midt i ovnen i 12-14 minutter, til de er gylne under og har tatt litt farge i kantene. Følg med mot slutten av steketiden slik at du unngår at kjeksene blir brent. La dem hvile på bakebrettet i ca. 5 minutter, og løft dem deretter forsiktig over på en rist for avkjøling.

Gi kjeksene et lite melisdryss og nyt dem sammen med en god kopp kaffe eller te.

Dersom kjeksene oppbevares i tett boks så kan de holde seg i flere uker, sies det. Hjemme hos oss blir de uansett ikke så gamle, for plutselig er kakeboksen tom.

ENJOY!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Prøvde meg på disse i går. De var kjempegode og falt i smak hos flere i huset. Smelter munnen Takk for oppskriften❤

  2. Laget disse i dag med appelsin og mørk sjokolade – det ble helt nydelig! Tilsatte en plate kokesjokolade, ingen andre endringer i oppskriften.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste