EPLEMOS

Eplemos

Epletrærne i hagen bugner av deilige, søte, røde epler – og det blir det mye godt av! Som for eksempel deilig eplemos, som smaker godt både på brødskiven, i kaker og i desserter. Kjapt og enkelt er det også! Du trenger:

  • 1,6 kg epler, skrelt og uten kjernehus (ca. 2 1/2 kg hele epler)
  • 3 dl vann
  • 1/2 sitron, saften
  • 500-600 g sukker

Epler

Skrell eplene og fjern kjernehuset. Skjær eplene i jevnstore biter og ha dem i en kasserolle. Tilsett vann og sitronsaft og gi det et forsiktig oppkok. La eplene koke på svak varme i ca. 30 minutter, til de har kokt i stykker.

Tilsett sukker og kok opp under omrøring. Hvor mye sukker du trenger vil være avhengig av hvor søte eplene dine er. Smak deg derfor frem til du får ønsket sødme på eplemosen. La mosen koke ca. 5 minutter og ha den deretter i steriliserte, varme glass. Fyll glassene helt opp og sett umiddelbart på lokket. Eplemosen skal lagres kaldt og mørkt. Syltetøy som er tilberedt, forseglet og oppbevart etter denne fremgangsmåten er holdbare i inntil ett år.

Eplemos

TIPS

  • Har du ikke et egnet lagringssted kan du eventuelt fryse mosen. Hvis du skal fryse den i syltetøyglass må du ikke fylle glassene helt opp, for da kan de sprekke under innfrysningen.
  • Andre oppskrifter med epler finner du samlet HER.

ENJOY!


,

5 Kommentarer

  1. Maria 30. september 2016 at 10:52 #

    Hei Trine! Kor er det lett å få tak i slike glass?
    Helsing Maria

    • Trine ;) 30. september 2016 at 10:56 #

      Jeg tror dette er resirkulerte glass, etter syltetøy og div, som jeg alltid samler på. Men, mener å ha sett noe tilsvarende på Panduro.

  2. Tone 7. oktober 2016 at 14:09 #

    Hvor har du fått de fine klistrelappene fra?

    • Eva 5. september 2017 at 08:42 #

      Tror Søstrene Greene har slike

  3. Inger 16. september 2017 at 15:45 #

    Hei det trengs ikkje så mykje sukker er mi erfaring.

Legg igjen en kommentar