PULLED CHICKEN MED COLESLAW OG PITA

Pulled chicken med coleslaw

”Revet kylling”, eller ”pulled chicken” som det heter på ”nynorsk”, lager du enkelt selv. Kyllingen får her trekke vel og lenge i en saus med mange gode smaker. Som tilbehør serveres blant annet en spicy coleslaw med blant annet mango, som er en opplevelse i seg selv. Til ca. 4 porsjoner trenger du omtrent:

PULLED CHICKEN

  • 1 kylling (ca. 1,7 kg) eller 5 store kyllinglår
  • 6 hvitløkfedd, finhakket
  • ca. 25 g frisk ingefær, i skiver
  • ½ ts five spice krydder
  • ¼ ts chiliflak
  • 2 stjerneanis
  • ¾-1 dl soyasaus
  • ½ dl riseddik
  • 2 ts brunt sukker
  • 5-6 dl vann
  • nykvernet sort pepper

COLESLAW MED MANGO

  • ca. 250 g hodekål, finsnittet
  • 1 stor gulrot, i tynne strimler
  • 1 stor rødløk, i tynne båter
  • 1 mango, i tynne strimler
  • 1 syrlig eple, i strimler
  • 2 vårløk, finsnittet
  • 100 g majones
  • 75 g crème fraîche
  • 1 ss revet ingefær
  • ca. ¼ rød chili, finhakket
  • 1 ts sukker
  • ½-1 lime, saften
  • salt og pepper

TILBEHØR

Pulled chicken med coleslaw

Dersom du har kjøpt hel kylling starter du med å skjære av lårene og vingene, og deretter skjære ut brystet langs brystbenet. Legg gjerne skroget og vingene i fryseren og kok kraft på det ved en senere anledning.

Ha litt nøytral olje i en gryte/stekepanne og stek kyllingen med skinnsiden ned, til skinnet er sprøtt. Snu og stek kyllingen 2-3 minutter på den andre siden også, og legg den deretter til side.

Ha litt nøytral olje i en gryte og fres hvitløk, ingefær og krydder et par minutter på middels varme, og tilsett deretter ¾ dl soyasaus, riseddik og sukker. Legg oppi kyllingen og tilsett deretter vann (5-6 dl) til det nesten går over kyllingen. Kok opp og smak eventuelt til med resten av soyasausen. La kyllingen trekke under lokk på lav varme i 40-50 minutter, til kyllingen er mør og fin. Snu kyllingstykkene et par ganger underveis.

Pulled chicken med coleslaw

Ta kyllingen opp av gryten, og sil sausen. Ha sausen tilbake i gryten og la den småkoke uten lokk i 15-20 minutter, til det er ca. 5 dl saus igjen. Smak eventuelt til med salt og pepper.

Riv kyllingkjøttet i biter med to gafler og ha det oppi sausen. Så langt kan du gjerne forberede retten dagen før. La sausen og kyllingen trekke på lav varme i 10-15 minutter, og ha deretter kyllingkjøttet over i en serveringsskål.

Lag coleslaw ved å blande grønnsaker og frukt i en stor bolle. I en mindre bolle rører du sammen majones, crème fraîche, ingefær og chili. Smak til med sukker, limesaft, salt og pepper. Coleslawen kan gjerne også forberedes i god tid før den skal serveres.

Server kyllingkjøttet sammen med coleslaw oppå pita, hamburgerbrød, wraps eller annet godt brød.

Pulled chicken med coleslaw

TIPS:

  • Five spice krydder er en kinesisk krydderblanding som vanligvis består av stjerneanis, fennikelfrø, szecuanpepper, kanel og nellik, og fås kjøpt i velassorterte dagligvareforretninger eller etniske butikker. Får du ikke tak i krydderblandingen kan du droppe den, og heller tilsette litt mer chiliflak, ingefær og hvitløk.
  • Server gjerne ovnsbakte potetstaver som tilbehør.

ENJOY!

Oppskriften er hentet fra kokeboken min, Trines mat 2


,

5 Kommentarer

  1. ingrid 2. august 2016 at 17:09 #

    Kan man bruke kun kyllingfilet!? Hvordan gjør man da isåfall? 🙂

  2. Mariann 10. januar 2017 at 09:29 #

    Hei
    Jeg lurer på det samme som Ingrid over her, kan man bruke kyllingfilet?

    • Trine ;) 10. januar 2017 at 16:30 #

      Jeg vil ikke anbefale å bruke kun kyllingfilet. Bruk evt heller store lårstykker, som det står i oppskriften.

  3. Anette 22. januar 2017 at 12:27 #

    Kan jeg sette dette i en ildfast i ovnen? Evt på hvor mange grader?

  4. Marita 20. juni 2017 at 12:40 #

    Hei
    Skal grønnsakene og creme fraiche blandingen blandes sammen ?

Legg igjen en kommentar