”Revet kylling”, eller ”pulled chicken” som det heter på ”nynorsk”, lager du enkelt selv. Kyllingen får her trekke vel og lenge i en saus med mange gode smaker. Som tilbehør serveres blant annet en spicy coleslaw med blant annet mango, som er en opplevelse i seg selv.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

PULLED CHICKEN

1 kylling (ca. 1,7 kg) eller 5 store kyllinglår
6 fedd hvitløk , finhakket
25 g frisk ingefær , i skiver
½ ts five spice krydder
¼ ts chiliflak
2 stjerneanis
1 dl soyasaus (smak til)
½ dl riseddik
2 ts brunt sukker
6 dl vann
nykvernet sort pepper

COLESLAW MED MANGO

250 g hodekål , finsnittet (ca.)
1 stor gulrot , i tynne strimler
1 stor rødløk, , i tynne båter
1 mango, , i tynne strimler
1 syrlig eple , i strimler
2 vårløk , finsnittet
100 g majones
75 g creme fraiche
1 ss ingefær , revet
¼ rød chili , finhakket
1 ts sukker
1 lime , saften (smak til)
salt og pepper

TILBEHØR

8 pita , hamburgerbrød eller wraps

SLIK GJØR DU

Pulled chicken med coleslaw

Dersom du har kjøpt hel kylling starter du med å skjære av lårene og vingene, og deretter skjære ut brystet langs brystbenet. Legg gjerne skroget og vingene i fryseren og kok kraft på det ved en senere anledning.

Ha litt nøytral olje i en gryte/stekepanne og stek kyllingen med skinnsiden ned, til skinnet er sprøtt. Snu og stek kyllingen 2-3 minutter på den andre siden også, og legg den deretter til side.

Ha litt nøytral olje i en gryte og fres hvitløk, ingefær og krydder et par minutter på middels varme, og tilsett deretter ¾ dl soyasaus, riseddik og sukker. Legg oppi kyllingen og tilsett deretter vann (5-6 dl) til det nesten går over kyllingen. Kok opp og smak eventuelt til med resten av soyasausen. La kyllingen trekke under lokk på lav varme i 40-50 minutter, til kyllingen er mør og fin. Snu kyllingstykkene et par ganger underveis.

Pulled chicken med coleslaw

Ta kyllingen opp av gryten, og sil sausen. Ha sausen tilbake i gryten og la den småkoke uten lokk i 15-20 minutter, til det er ca. 5 dl saus igjen. Smak eventuelt til med salt og pepper.

Riv kyllingkjøttet i biter med to gafler og ha det oppi sausen. Så langt kan du gjerne forberede retten dagen før. La sausen og kyllingen trekke på lav varme i 10-15 minutter, og ha deretter kyllingkjøttet over i en serveringsskål.

Lag coleslaw ved å blande grønnsaker og frukt i en stor bolle. I en mindre bolle rører du sammen majones, crème fraîche, ingefær og chili. Smak til med sukker, limesaft, salt og pepper. Coleslawen kan gjerne også forberedes i god tid før den skal serveres.

Server kyllingkjøttet sammen med coleslaw oppå pita, hamburgerbrød, wraps eller annet godt brød.

Pulled chicken med coleslaw

TIPS:

 • Five spice krydder er en kinesisk krydderblanding som vanligvis består av stjerneanis, fennikelfrø, szecuanpepper, kanel og nellik, og fås kjøpt i velassorterte dagligvareforretninger eller etniske butikker. Får du ikke tak i krydderblandingen kan du droppe den, og heller tilsette litt mer chiliflak, ingefær og hvitløk.
 • Server gjerne ovnsbakte potetstaver som tilbehør.

ENJOY!

Oppskriften er hentet fra kokeboken min, Trines mat 2

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Jeg vil ikke anbefale å bruke kun kyllingfilet. Bruk evt heller store lårstykker, som det står i oppskriften.

 1. Jeg lagde denne retten med kyllingfileter og det funket veldig fint! 🙂 Det ble veldig saftig og godt, men da fikk den stå i 1,5- 2 timer ca. Sånn går det når man glemmer tiden, hehe…

 2. Hei. Lurer på om msn kan bruke høne i denne oppskriften, og om man da istedet for å koke den kan ha den i ovnen?

  1. Hei!
   Jeg lagde denne retten med høne i går. VI har egne høner og jeg var på jakt etter noe godt vi kan bruke dem til etter slakting. Jeg har tidligere laget denne med kyllinglår. Denne gangen brukte jeg hele høna og delte bare opp i bryststykket og lårstykker. Tok med skroget også. Jeg fulgte oppskriften, men kokte det hele på svak varme i nesten 4 timer. Det ble veldig godt og kan anbefales. Det har jo vært litt fokus på alle høner som ikke brukes til mat – denne måten kan absolutt anbefales.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste